YavuzSelim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu nerden nereye gelmiş :s Ben insanım, insanlık namına şunu, bunu yapıyorum deyip İslam'a kötü gözlerle bakanlar için faydalı olur diye ve konuyu daha bilgili arkadaşlar yorumlarla destekler hepimiz açısından faydalı olur düşüncesiyle açmıştım. Tabi ki kafasına takılan şeyleri sorabilir isteyenler, lakin her şeyin bir usulü adabı vardır. Mesela facebooktan fotoğraf gönderen arkadaşı tanımam etmem kafasına takılmış sormuş diye düşünür ayetlerin tamamını paylaşırdım, ama sağolsun bir arkadaşımız bizden önce davranmış, Allah razı olsun. Fakat tutup da direk kötüleme yöntemine gidilmesi inanın kimseye hiç bir zaman fayda sağlamaz.
Din için iyilik yapılmaz demiş birisi. Anlamamış olabilirsin, ve hatta ben anlatamamış olabilirim. İnsanlık namına yapılan bütün "iyilik"ler, "insanlık" adını verdiğimiz tüm davranışlar zaten İslam'da müminlere verilen bir görev. Biz müslümanız ve dinimiz bizden neyi emrediyorsa onu yapmaya çalışmalıyız. Yüce Rabbimiz biz kullarına zaten nerede nasıl davranacağımızı anlatmış ve biz Ayetlerle, Peygamber Efendimiz(sav)'in hadisleriyle doğru yolu buluyoruz. İslam dini merhamete dayalı bir din.
Son olarak şunu söylemek istiyorum, Elhamdülillah Müslümanım ve ahirete inandığım için attığım her adıma dikkat etmeye çalışıyorum. Bunu din için değil, dinim benden istediği için, ahiret hayatımı cehennemde geçirmemek için, kendim için yapıyorum. Dolayısıyla dinimiz insanlık dediğimiz olguyu doğrudan destekleyen, lakin hiç şüphesiz kötü lanse edilmeye çalışılan bir din..
Hocam şu an çok sinirliyim internette haberlere göz attım bazı insanlarımız filipin`e arakan`a giden yardımlara saydırıyorlar.Yok asgari ücretlilerde yardıma muhtaçmış başkasından bize neymiş.

Arkadaş oradakiler açlıktan,hastalıktan ölüyor.Asgari ücret kavgasından değil.

Bu konuyu açtınız bir tanede olsa hayır işlenmesine vesile oldunuz.Çünkü banka hesabımdaki kalan parayı yardım için harcamak istiyorum.Çokda değil 30-40 tl civarı fakat gücüm bu kadar yetiyor.

Şuan denizfeneri yada ihh aracılığı ile yardım yapacağım.Burada amacım hava atmak değil.

Her şeyde yarış güdünüz var buna gelince laf salatası.Hadi görelim yiğitler sizi.3-5 sizde birşeyler atın.