duskorc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok karışık işler, Tevbe 5. Ayet'e göre dünya da Allah'a inanmayan son insanı öldürünceye kadar savaşmamız lazım. Ama Nisa 88. Ayet'e göre Allah tarafından saptırılan kavimler için elimizden bir şey gelmez.

Bence Kur'an'ın tümünü okumadan yorumlanacak şeyler değil. Bu ayetlerden önce gelen ayetler ile durum açıklanmış olabilir. Dikkat ederseniz Nisa Ayetleri savaş durumundan, Tebve Ayetleri de Allah'a ortak koşmadan bahsediyor.

Her ne olursa olsun, İnsan kendi aklı ile de iyiyi doğruyu bulabilir. Zor durumda olana yardım etmek insanidir sonuçta. En doğrusu herkes yardım etsin, isteyen dini isteyen insani olarak gördün Şu günlerde insanın "İyi ki Müslümanım" demesi gerçekten zor. Çünkü Allah adına savaştığını iddia eden taraflar birbirini öldürüyor, dini kullananlar insanları sömürüyor ve dolandırıyor, her gün farklı kaynak veya farklı kişiler dini farklı yorumluyor ve bilgi kirliliğine yol açıyor vs. vs. Bu örnekler uzayıp gider, bu nedenle iyi bir Müslüman olarak öncelikle herhangi bir düşünceye tepki gösterirken önce 2 kere düşünmek gerekir.
Malesef bu tarz şeyler yaşanılıyor. Ama böylelerini gördükçe dinimden uzaklaşmam için bir sebep bulamıyorum, yani "İyi ki müslümanım" dememde zorluk bir durum göremiyorum. Onlar imanından şüphe etsinler, tabi imanları var ise. Her müslümanım diyen insandan her müslüman sorumlu değildir ki. Amerika'da yaşananları bir müslüman mı yaptı? Bunun cevabını herkes biliyor. Ayrıca müslümanım diyen bir insanın yapması da bir şeyi değiştirmez, onun yaptığı yanlış bana göre de yanlıştır, kimseyi savunmayız müslüman diye. Bu da dinimizin kurallarına aykırı.