Merhabalar
3 gün önce blog açtım yaklasık 100 içerik var caps - whatsapp diyalogları vs vs
bunları gunde 4 post sayfalarımda yayın geçiyorum dun 50 tl yapıp bıraktım reklamları kaldırdım bugun ise. altta görüldüğü gibi 148 tl yaptı
sizde ban yermiyim ? zararı varmıdır ? blogger sitedir ve adsense youtube adsensedir
Örnek veriyorum;
Facebook sayfanız turizm ile alakalı diyelim.. FAcebook sayfanıza da turizm sitenizin linkini sayfanın web adresi olarak tanımladınız. Daha sonra web sitenize facebook widget'ı da eklediniz sağ tarafa. Dolayısıyla facebook ile web sayfanızı birbirine ilişkilendirdiniz. İşte bu durumda ban yemezsiniz. Paylaşımları da eğer ilgili paylaşım olarak yapıyorsanız. Yani facebook sayfanız ile web sayfanızın ilgisi dışında farklı şeyler paylaşıp hit çekmiyorsanız ban yemezsiniz.
Peki google bunu nasıl anlar;
Örneğin ben bir ziyaretçi olarak takip ettiğim turizm sayfasında Bodrum'da en ekonomik 3 yıldızlı oteller paylaşımı dikkatimi çekti ve tıkladım web sitenize yönlendim. Tamamen ilgili bir kullanıcıyım çünkü facebookta reklamı gördüm de geldim. Dolayısıyla web sitesini 10 saniye sonra kapatıp gitmeyeceğim ve o makaleyi okuyacağım, videoyu izleyeceğim, fotoğraflara bakacağım ve sitede vakit geçireceğim. Daha sonra siteden çıkarken bilerek ya da bilmeyerek bir reklama tıklayıp siteyi terk edeceğim. Dolayısıyla facebooktan gelen ziyaretçilerin genel ortalaması bu şekilde sitede kalma süreleri uzun, gezdiği sayfa sayısı 2 ve üzeri ise, reklama da tıklayıp gidiyorlarsa, bu google'ın en çok sevdiği ziyaretçi türüdür. Hiç bir sıkıntı olmaz. Aksine TBM oranlarınız daha da artar. Gün geçtikçe kontrol edin TBM oranları da artmaya başlıyorsa, herşey yolunda gidiyor demektir.