Çözemeyecek bişey yok aslında. En kalitelisi, en yaygını, en çabuk çözümü üretilebileni olduğu için onu kullanıyoruz. Sizin dediğinizi WHMCS düşünmüyor mudur sizce yani? Bu kadar büyük ve gelişmiş bir firma, kendini daha da geliştirip, herşeyi otomasyona bağlamak istemiyor mudur? Daha güzeli olursa onu da kullanırız tabiki, herkes kullanır. Siz çıkarın daha iyisini sizinkini kullanalım destekleyelim. Ama ortada neredeyse R10'da gördüğünüz hosting firmalarının %100'e yakınının WHMCS kullanması bazı şeyleri çok değiştirir. Bir sorun olduğunda daha çabuk çözüme ulaştırılır vs. vs. Daha bir çok örnek verilebilir.
En kalitelisi kısmına katılmıyorum. Daha kaliteli otomasyonlar inceledim. En çabuk çözüm üretilen kısmına hiç katılmıyorum, bilinen sorunlar hızlıca giderilebiliyor fakat altyapı sorunlarında sorun gidermek işkence. WHMCS'in yapay zeka altyapısı kullanması imkansız, whmcs orta seviye bir otomasyondur. Müşteri - host ilişkisini yönetir, ek olarak destek sistemi vardır. Oysa otomasyon dediğimiz yapıların asıl amacı minimum insan gücü ile max. iş yapmaktır. WHMCS çoğu noktada insana bağımlıdır. Olayı bir topluluk olarak kısıtladığımızda çoğunluğun kullandığı sistem daha mantıklıdır. Benm bulundğum topluluk hostbill kullanıyorsa benim orda whmcs kullanmam bahsettiğiniz sebelerden dolayı mantıksız olurdu.
WHMCS işinizi görüyorsa tabi onu kullanacaksınız, benim bağımlılıktan kastım diğer sistemlerin kullanıcıların işlerini daha çok görmesine karşın onları kesinlikle reddetmek ve tek bir sisteme nedensiz bağlanmak. Bu tip kişiler var. Daha hızlı sorun çözülüyor diye işime yaramayan bir sistem kullanmam zaman kaybından başka bir şey olmazdı.
Bir dönem awbs yaygındı, şimdi whmcs. Whmcs'i tahtından edecek yazılımlar var yavaş yavaş onlar tırmanıyor. Otomasyonlarda yaşlanır, yerlerine yenileri geçmelidir ve geçiyorda. Önemli olan bu teknolojiyi neresinden yakalayacağınız. Bana göre en mantıklısı kendi otomasyonunuzu geliştirin, bir yazılım ekibi için zor bir iş değil. Ülke çapında geliştirilebilecek bir yazılım emin olun whmcs'ten daha çok verim verecektir.
Son olarak ben işe yönelik otomasyonlar geliştiriyorum, müşteriyi bu aşamalarda pek düşünmüyorum. O yüzden ağırlık verdiğim konu yazılımın arkaplandaki işleri.