Okumanı Tavsiye Ederim :http://www.khaaos.com/google-arama-mantigi-degisiyormu/

Hep bilinen çoğu SEO teorisi bu nedenle şu an işlevini kaybetme noktasındadır. “Sık güncellenen site daha hızlı yükselir” teorisi doğru kabul edilirken, kelime indexindeki sitelerin güncellenme sıklıklarını ciddiye almıyorduk. Bugün ise 6 ayda bir kez bile güncellenmeyen “kartvizit siteler”den oluşan bir kelimede güncelleme yapmanın bize fayda sağlamayacağını görebiliyoruz. Çünkü Google artık her sitenin başka amaçlarla kurulduğunu ve kelimenin içinde rekabet eden sitelerin ancak kendi aralarında bir kıyasa tabi tutulabileceklerini çok net bir şekilde ortaya koymuş durumdadır.
Eskiden detaylı açıklamalar, en az 250 kelimelik orijinal içerikler ile web sayfaları oluşturmamız gerekirken artık tıpkı “çan eğrisi” sisteminde olduğu gibi, 2-3 satır oyun açıklaması yapan 500 rakibimiz varsa bizim doyurucu içerik yaratmamız da bize fayda sağlamamaktadır.

İşte tam bu noktada genel geçer bir “kaliteli site” kavramından çıkıp “kendi kelimesindeki rakiplerinden daha kaliteli site” kavramı ile apaçık tanışmış bulunuyoruz.
Yukarıda ki yazıyı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız artık.Google’nin artık mantığı tamamen değişmiş durumda.Eğer eticaret ile uğraşıyorsanız makale falan yazmanıza gerek yok.Ama blog vs uğraşıyorsanız yazma zorunluluğunuz bulunmaktadır.Sizler için 2 aydır bu denemeyi yapmak için uğraştım bir kaç tane e-ticaret sitem bulunmakta tek ürün satış sitem inanın 2 aydır ne bir güncelleme yapıyorum ne bir yazı yazıyorum nede uğruyorum tasarım attım içerik koydum bıraktım ve şuan hepsi kelimesinde ilk 3 sırada.Buda kanıtı ortadır.