Her önüne gelen siteden tanıtım yazısı alınırsa işin doğallığı kaçar. Blogta veya forumlarda tanıtım yazısı çöplüğü olmamışsa alınması faydalıdır.

Ayrıca her tanıtım yazısında 3 tane link bırakılmaz, birine 2 birine 1 birine 4 birine 5 link koyun. Bazen goo.gl kısaltma servisi kullanın.

Sizin dediğinizde tamamen amatörmüş gibi yaparak direk linkin adresini yazıpta bırakılabilir

Hep aynı yere değil farklı farklı sayfalardan alın.

Tabi ki birde zamana yaymaktır. Bir periyot çizip örneğin ayın 1. haftasında Pzt Çarş. Cum. günleri 1'er tane alın. 2. haftasında Salı Perş Cmtr günleri 1'er tane alın. Bu şekilde periyodik olarak gidebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda bu linkleri arttırabilirsinizde.

Lakin yine en başında söylediğim gibi temiz blog, forum, site bulmak zorlaştı. Temiz olanlarla önceden planlamanızı yapın anlaşın sonra günü geldiği zaman linkinizi almış olursunuz.

Benim izlediğim yol budur, hiç zararını görmedim. Bununla beraber hiç kelime filtresi görmedim.

Bununla beraber; kendi ağınızı kurabilirsiniz. Bu yöntem bence daha iyidir. R10da Kalyoncu çok güzel anlattı.

https://www.r10.net/serp-ipucu/115374...olusturun.html

Bütün siteleri birbirine linklendirdiğinde tabi seo kuralları dahilinde linklendirilmelidir. Bir hata tüm ağ dağılır. Bu ağı kurduktan sonra bir tanıtım yazısı bir linkle çok faydasını görebilirsiniz.