Peki sizce site.com/forum şeklinde kullansam forumu daha mı iyi olurdu?
Bu konuda farklı görüşler var.
Sitenizde sub domain açtığınızda public html klasörü içerisinde sub klasörünü oluşturuyor. Siz permalink ayarlarını post bıraktığınızda ve forum sayfası oluşturduğunuzda yine mantık olarak sub klasöre yönleniyor. Sub domaine demek istemedim. Alt klasör.
Ve ftp de forum diye normal klasör oluşturduğunuzda bunu da alt klasör olarak görüyor. Bu durumda bakacak olursak her 3 şekilde de yönlendiği nokta aslında site.com/forum/
Ama herkesin ortak görüşü nedense ayrı site olarak değerlendirilir. Ben buna katılmıyorum.
Link çalışması ile ilgili konuya gelecek olursak forum kısmını zaman zaman site içeriğine
kaynak url gösterimleri ile iç linkleme yapabilirsin.
Ön plana çıkarmak istediğin kısımlar içinde long tail backlink çalışması yapman daha faydalı daha az zararlı olacaktır.
Link alırken de istikrarlı gitmene gerek yok. İnternette bazı haberlerin birden birçok sitede ve sosyal ağda olduğunu görebilirsin. Nedeni haberin ilgi çekmesidir. Bu durumda backlinkler de parabol olarak çıkışlar yerine daha dikey zıplamalar olur.pik yapar. x=y veya x=0.5 y yerine x?3y de olabilmelidir.