Normalde kendi ihtiyacım için yazdığım 1 yıldır düzenli aralıklarla kullandığım basit bir program parçasını sadece R10 üyelerine sunuyorum..
Programın çalışma şekli basit.

düşen domainleri veren sitelerden düşen domainlerin listesini txt olarak indirim C: dizinine dom.txt olarak kaydediyorsunuz. (namejet txt dosyalarına uygun olarak yazılmıştır diğerlerini incelemedim muhtemelen hepsiyle uyumludur) Bu işlemi yaptıktan sonra exe'yi çalıştırıyorsunuz.

Program belirlediğiniz kriterlere göre txt dosyasındaki listeyi daraltıp listeliyor.

Açıklamak gerekirse txt dosyasında 012319201921021jujsdlks.com ajskdhusa232.asia gibi saçma sapan içerikli veya uzantılı yüzlerce domain bulunuyor. içerisinde rakam geçen tüm domainleri default olarak listeye almıyor.
Uzantı olarak da sadece uzantı kısmına yazdığınız uzantılar listeleniyor. com yazdığınızda com dan başka uzantı gelmiyor.

Bunun dışında kaç karakterli domainleri görmek istiyorsanız karakter sayısı kısmına yazıyorsunuz sadece yazdığınız karakter sayısına uygun domainler geliyor. 5 karakterli domainleri listelediğinizde 5 karakterli domainlerden başkası gelmiyor.
hangi harfle başlayan domainleri seçmek istediğinizi girebiliyorunuz. c harfini seçtiğinizde sadece c harfi ile başlayan domainler geliyor. aynı zamanda örneğin 5 karakteri seçerseniz 5 karakterli a ile başlayan domainler listeleniyor.

Belirli bir kelime aratıyorsanız "içerenleri" butonuna basarak sadece yazdığınız kelimeyi içeren domainleri listeleyebiliyorsunuz. Haber yazdığınızda haber içeren domainler listeleniyor.

Normalde binlerce düşen domaini inceleyerek içlerinden işe yararları bulamamak yerine sadece seçtiğiniz ölçekteki domainleri inceleyerek işinize yarayanları çabucak bulmanızı sağlıyor.

Domain portföyüm şu an benim için yeterince genişlediğinden programı sizlere sunmaya karar verdim.

Program açılış sayfası olarak daha önceden belirlediğimiz kelimeleri içeren sorguyla açılıyor. yani örneğin "haber" "bilgi" "spor" kelimelerini seçmiş olursak program her çalıştırıldığında bu kelimeleri içeren domainleri direkt olarak listeliyor.

Bir kaç ekran görüntüsü

Açılış sayfasında "bitki" "ticaret" "oyun" kelimeleri seçilmiştir.

5 karakterli a harfiyle başlayanlar

haber kelimesi içeren com uzantılı tüm domainler

haber kelimesi içeren net uzantılı tüm domainler

Meraklısına ince notlar:
Programı yazma amacım binlerce domain içerisinde satın almayı asla düşünmeyeceğim domainlerin büyük bölümünü eleyerek zaman tasarrufu sağlamaktı. Haliyle çok ciddi zamandan tasarruf etmiş oldum

Program c# ile yazılmıştır. Yazarken piyasaya sunulması amaçlanmadığından tasarım olarak oldukça basittir.
Ufak tefek mantıksal hatalar barındırabilir.
Programda sağlam bir eleme işlemi yapılmış olsada ingilizce fransızca almanca ya da tamamen anlamsız kriterrlere uyan domain listelenmektedir.Türkçe dilini diğerlerinden arındırabilecek bir algoritma yazmadım. Üşendim biraz. Üstelik bunu yazmış olsam programı değil algoritmayı çok ciddi fiyatlarla satışa çıkarırdım.

bu program düşecek domainleri başkasından öğrenmek zorunda olan ya da txt dosyalarının içerisinde saatlerini harcayan kişilerin zaman kaybını azaltarak kullanması için sadece R10'da sunulmuştur. (R10'u yıllardır takip edip bir çok faydalı bilgiye ulaşmış bir üye olarak özellikle başka platformlarda sunmuyorum)

Düşecek domainler konusu rekabete açık bir konu olduğundan ve programın çok fazla insanın elinde olmasını istemediğimden sembolik olarak fiyatı 15 dir. İlgilenen arkadaşlar Pm yoluyla her türlü soruyu sorabilirler. Ödeme yöntemlerini de aynı şekilde pm yoluyla öğrenebilirler.