Anahtarcim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilindiği üzere, Dünyada Internet trafiğinin %80 gibi büyük bir payı google'den sağlanıyor, hatta daha fazlasıda denilebilir. Bunun için her an her saniye kendilerininde belirtmiş olduğu gibi '' Internet kirliliğinin önüne geçebilmek'' adına sürekli bizlerin algoritma olarak tanımladığı fakat kendilerinin ve mühendislerinin bilgisayar programı olarak adlandırdığı birden fazla işlev yürülüğe sokuyorlar. Dolayısıyla buda her türlü soruna yol açabiliyor. Onun içindirki '' Bilinçsizce teknikler'' yerine daha sorunu çözme odaklı / algılama yönünde düşünmek ve olayı çözmek gerekmektedir. Tüm Webmasterlerin bildik olduğu düz mantık bir sürü Ban çeşidi var. Bazı arkadaşlarımız tüm arama sonuçlarındaki gerilemeyi Penguen güncellemesine bağlayabiliyor

Domain BAN Örnek : Domain.com [ Eğer bu komutu google'e yazıp Herhangi bir sonuç alamıyorsanız Site google'dan banlanmış demektir. Sizinde belirttiğiniz üzre domaininiz yeniymiş Hemen telaş'a gerke yok

BOMB : Eğer Web siteniz daha önce sıralamarda listelenip'te şimdi çok gerilere fırlatıldıysa Cezanızın Vakası BOMB'dur

Seo Software :

Excessive Cross-Linking :

Doorway Pages :

Selling PageRank :

950 cezası, 6. sıra cezası, 2. sayfa cezası, ticari kelime fitreleri vs vs gibi daha bilmediğimiz bir sürü ceza türleri var. Anlatmak istediğim şu Önce tespit edip daha sonra çalışmalara dikkatlice başlamaktadır.
Benimki şu durumda BOMB olarak gözüküyor. Bunu çözmek için ne yapmam gereklidir.

Rambo_FT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2013 yılının başında artık kimsenin takmadığı, yükselmesi pek mümkün değil dediği bir forum açtım. Gel gör ki bir anda hitler patladı. Günlük maks. 500 hit görüyorken birden bire 1000-2000-3000... diye günlük olarak hitler arttı. O kadar ki 6000-7000 arası tekil hit gelmeye başladı. Ancak ne zaman ki Google şu saçma sapan güncellemelerini yaptı, işte ondan sonra forum battı. Hitler önce 800'lere kadar düştü. 1 ay bu civarda seyretti. Bu sırada siteyle neredeyse hiç ilgilenmedim. Daha sonra düzelir gibi olup 3000'lere kadar çıktı, siteyle ilgilenmeye başladım. 3 gün böyle sürdü. Şimdilerde ise 1000-2000 arası seyrediyor.

Kısacası saçma sapan bir dalgalanmadır sürer gider. Kafanıza takmayın, ayrıca sadece Google'dan beklemeyin. Facebook, twitter üzerinden de hit alabilirsiniz. Google tekel değil TTNet gibi
Hakıslınız sosyal medyaya yoğunluk verilmesi gerekiyor şu aralar yüklenmeye başladım. Siz bu anlattığınız süreçte hiç seo çalışması yaptınızmı ?