9 senelik Autocad tecrübem ile kimse tam anlamı ile autocad i biliyor diyemem, yurtdışı forumlarda adamların yaptıklarını veya programa yaptırmak istediklerini gördükçe hayret ediyorum kendime.
Bu arada 3d statik mimari ve mekanik çizim yapan bir firmadayım, şuana kadar 3-4 kişiye autocad öğrenmeyi aşıladım 2 si çalışmak için Irakta, 1 i Türkmenistanda.
Arkadaşların dediği gibi kimse sana gel iki çizgi çiz al bu parayı demez. Autocad hangi sektörü ile ilgileneceksin ?
Mimarisel yaklaşmış arkadaşlar, mimari mühendis olmadan kimse iş yaptırmaz. zor iş bulursun
Elektrik, şuan her gün AVM ler açılıyor 100 150 metre kare dükkanın projesini çizsen kendini tantsan çok iş yaparsın.
Mekanik üstte yazdığım gibi ben AVM lerin bazı dükkanlarını freelance olarak evde çiziyorum ve hakkım olan ücretide alıyorum.
Sen çizersin 500 e mühendis çizer 3000 e değil bu işler mühendisin imza yetkisi gerekli hesaplar sende olmadığı için 3000 değilde 2000 alırsın ama kendini yetiştirirsen emin ol mühendisten fazla kazanırsın.
Saygılarımla.
Not : Autocad öğrenmek isteyen arkadaş olursa karşılıklı olarak photoshop u bana öğretsin bende ona autocad i öğreteceğim.