sunucunuzda cxs kurulu mu ?
CXS şimdi google'dan baktım o dediğiniz kurulu değil hocam. Yalnızca CSF kurulu. CXS çok gerekli birşey midir? Kurayım mı?
Php.ini de disable_functions kısmına mail kuralını ekleyip kaydedip, web sunucusunu ve eximi restartlayın, php mailler üzerinden spam yapılıyordur. Veya spam mail girişi oluyor olabilir, exim loglarını incelemenizde fayda var.
Mail kuralı tam olarak nedir hocam? Sunucu'yu yalnzıca kendim kullanıyorum. Bahsettiğim şekilde Service Manager kısmından exim'i kapattığımda exim'in çalışmıyor olması gerekmez mi? Logları bulup şimdi incelemeye başlıycam.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Ek: Exim logları var/log klasörü içerisindeki exim_mainlog dosyası mıdır? 80mb'lık bir dosya görünüyor. İndiriyorum.
Ek 2: Üstadlar sanırım sorunun nerden kaynaklandığını buldum. Sunucumda her dakika 40 adet php dosyasını cron jobs ile çalıştırıyorum ve bunlar her çalıştırıldığında bana mail göndermeye çalışıyor. Yani özetle Cron jobs işlemlerinde mail gönderimini kapatırsam sanırım sorun çözülecektir. Şimdi onu araştıracağım. Bilginiz varsa yönlendirirseniz sevinirim.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:00:29 -->-> Daha önceki mesaj 21:34:33 --
Sanırım sorun çözüldü. Şuan Server load değerleri oldukça düştü. Her cron jobs komutunun sonuna "> /dev/null 2>&1" ifadesini ekledim artık cron jobs işlemlerinde bana mail gelmiyor. Aynı sorunla karşılaşan arkadaşların daha iyi anlaması açısından cron job'ınız şu şekildeyse;
/usr/bin/php -q /home/kullaniciadi/public_html/sitem.com/dosya.php
şu şekile çevirin
/usr/bin/php -q /home/kullaniciadi/public_html/sitem.com/dosya.php > /dev/null 2>&1
Artık cron job işlemlerinden sonra sunucunuz size mail göndermeye çalışmayacak. Sunucuya binen yük azalacak. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.