Ücret talep ederken insanların sana aylık şukadar bukadar dediklerini önemsemen yanlış olur.

Çünkü sen diyelim ben sana aylık 500tl al dediğimde beni dinledin varsayarak konuşuyorum. Nekadar masraf yapacaksın site için onu hesapladın mı?

Sen öncelikle kelimeyi analiz et, rekabet durumu çokmu azmı çoksa rakipleri incele kendine bir rapor çıkar. Bu siteye aylık 1000tl masraf çıkar diyelim. Kendi el emeğinide ekle üzerine müşteriye yapabileceklerini söyle.

Adama gidipte ben 1 haftada şukadar sıraya çıkarıyorum deme bu amatörlüktür. 1 haftada çıkan site 1 haftada geri iner. Marifet onu 1 haftada tepeye almak değil tepeye aldığında yerini korumaktır. İlk etapta vereceğin söz ilk sayfa olmalı sonra ilk sayfada site sabitlenince ilk 5 için çalışma yaparsın ve bu zaman dilimi 3 - 6 ay arasına yayılırsa site kalitesi ve google açsından daha verimli olur. Manuel spama düşürürsen siteyi kesinlikle çıkarman çok çok zor ve domaini heba edebilirsin.

Yani diyeceğim sen site için yapacağın masrafı hesapla üzerine el emeğini ekle. İlk etapta bu tür çalışma senin için iyidir gerekirse ilk ay el emeği alma site durumunu takip et karşı tarafada mahçup olmazsın eğer bir terslik olursa.