Hocam, sorduğunuz soru, "ne kadar dua edersem çok sevap alırım" şeklinde tam bir cevabı olmayan sorudur.

radmin'in söylediklerine katılmakla beraber buna ek olarak;

eğer seo işini aldığınız kişi / firma bu işlerden hiç anlamıyorsa 2 ay sonra sıralamadan neden düştüm diye yakanıza yapışır.

Eğer bu konuları daha fazla biliyorsa, söyleyeceğiniz tutar çok gelebilir. Bu dengeyi iyi ayarlamak lazım

bence önce onlarla bi oturup tek tek anlatın. sonra kafanıza uygun bir bütçe ile seo işini alın

fiyatı ucuz tutun ki, diğer aylarda da size ödeme yapsınlar...

Mesela ben seocu değilim. Yani sadece hobi olarak kendi sitelerime kendim yapıyorum. Başarısız olduğumda söylenemez... Geçenlerde ilk defa paralı olarak bir tanıdıktan bir seo işi aldım. O kadar kolay bir işti ki, sadece iç seo ile çok kısa sürede başarı mümkündü.

Her neyse işin özünde 5 gün sonra kelimeler tepeye oturdu. Ben konuşmadan önce her ay bana 50 lira vermesi gerektiğini söylemiştim. Oda hemen tamam dedi.

sonuç olarak benim 1 saatlik uraşımla devamlı ve aylık ödeme aldığım bir müşterim oldu. 50 lira para değil ama zaten hobi olarak yaptığım bir işi paraya çevirdim.

zaten tanıdık işi, artık önümüzdeki ay para almayacağım... insan hiç bir şey yapmadan para aldığında kötü hissediyor...

buradan neyi anlıyoruz?

benden ticaret adamı olmaz