ozgurland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Blogger site, 3 aylık yenibir site, 100-150k komik bir rakam. filmizle.com.tr aylık geliri 10.000 TL idi, 100.000 TL'ye satılıyordu ki site filmizle domain olarak markalaşmış bir site idi, garantisi olmayan uzun yıllardır aynı sabit hitlerde, kazançlarda olmayan siteye kimse o fiyatları vermez.
Şimdi hocam yazıyı iyi okuduysan GELİRDEN hareket edersek diyorum. 10.000x10=100.000 gibi bir rakam eder.

Bu site 3 aylık da olsa 30 yıllık da olsa normalde bu rakam eder. Ha, bu sitenin EN GÜZEL tarafı "taze" olması. Bakir toprakları düşünün hocam, üzerine neler inşa edeceğinizi, neler yetiştireceğinizi ya da altından neler çıkabileceğini düşünün.

Şimdi bu site 3 aydır her ay 10.000 kazanırken ne demem gerekir? 40.000 mi eder demeliyim?

Arkadaş zaten fikir soruyor. Benim fikrime göre o site o kadar eder.

Bir diğer nokta, alacak olan kişi zaten sitenin çalışmasını yapar. Nedir, ne değildir, hit kanalları, sıralamalar, hangi kelimelerden giriş var, ortalama geçirilen süre vs vs vs... kafasına estiği gibi parametreler belirleyip ona göre alır ya da almaz. Bahsedilen rakam "yüksek" bi rakam, sonuç olarak 1 liralık bir site satışı değil.

Bu sitenin güzel yanlarından biri, bu gelir ve hit bilgileri legal ve organik yollardan geliyorsa, alan kişi de ilgili sektörü tanıyorsa, bu parayı 5 ayda çıkarır. Sebebi aynı, bakir bir site.

Ticaret bir risk. 3 ay da 30.000 lira kazanan site bi bakmışsın patlamış ve ayda 100 lira kazanamaz olmuş. Hiçbir şeyin garantisi yok hocam. Alan kişi temiz ve iyi çalışıp verdiği parayı 5 ayda çıkarırsa ne olacak? Yani her şey olur. Benim yorumum mevcut rakamlara göre bir yorum.

Sizi de anlıyorum, rakamı yüksek buldunuz ama bu rakamlardaki bir sitenin ederi de o olur "benim gözümde".