MehmetcanK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En baştan anlatmam gerekir ise ; @Jameika Yunus arkadaşımın verdiği akıl ile Metin2 pvp sektörüne adımımı attım. Aradan bir hafta ya geçti ya geçmedi, çalıştığım firmanın hukuk bürosundan bir telefon ve adıma suç duyurusunda bulunduğu bilgisini alıyorum. Sağolsun firma bana birinin mobil ödeme ile alım yaptığını bu yüzden adıma suç duyurusunda bulunulduğunu bildiriyor. Neyse, ipler, telefon numaraları vs araştırıp kişiyi buluyorum ve hesabına xxx tl lik kredi yüklüyorum. Daha sonra firma benle tekrar iletişime geçiyor ve olayın yanlış aktarıldığını kullanıcıya para verilmeyeceğini kullanıcının *********** olduğunu belirtiyor. *********** beyefendi facebook da bir dernek hesabı hacklemiş ve bazı bayan arkadaşlara Özürlü bireylere sadece 4 tl lik yardım ile çok sevap işleyecekleri gibi sosyal mühendislik uzmanlığıyla tek tek 39 tl civarında paralar çekiyor. Bayan arkadaş veya arkadaşlar durumu anladığında koşarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Tekrar ipler, telefonlar vs. arkadaşa ulaşıp hesabındaki kredi alıyor ve hesabını kapatıyoruz. Sadece bir oyundan sanal para almak için yaptıkları bu terbiyesizlik kendilerine gerçekten pahalıya maal oldu. Hemen bir gün öncesinde ise sunucumun sürekli kapanıp açılması sorunu sonucunda youtube yüklenen bir video üzerinden kendini hacker olarak tanıtan çakma bill gates bir arkadaşımız sürekli saldırı düzenliyor. Kendisine ulaştığımda ise kendisinin yaklaşık olarak 12 yaşında bir birey olduğu için geri adım atıyorum ( Kararsızım şuan). Yeni nesilimiz gerçektende iyi yönlere doğru gitmediğini birkez daha anlamış oldum.
Özet: Sanıyorum bu dilencilik olayı internet sektörüne yayılmaya başladı dikkatli olmak gerekiyor.
yaşı isterse 12 olsun isterse 30 şikayetinizi yapın hocam vazgeçmeyin 12 yaşında bunları yapan çocuk ilerde neler yapmaz ? benim fikrim bu yöndedir gerisi yine size kalmıştır