Dmoz konusunda ısrarcı olan, bir arkadaşımızda sensin, çünki hergün bu konular açılıyor forumlarda sık sık rastlıyoruz. Şimdi Dmoz Tüm arama motorları için çok büyük bir referanstır. Hernekadarda hiyerarşik bir şekilde kurulduğunu ve yönetildiğini söyleselerde sadece söylediklerinden ibaret olduğu Tüm çıplaklığı ile görülmektedir. Madem Problemsiz ve temiz bir arama dünyası için bu işi yapan arkadaşlarımız bir araya toplandı, neden laiki ile yerine getirmiyor anlamış değilim ? Bunun iki sebebi var ya ücretli eklenme oluyor yada yeteri kadar ilgilenmiyorlar belirli kategorilerin dışında.
Şimdi dmozda listelenen sitelerin bir popüleritesi olduğu söylenmekte fakat her kategori olmasada çoğunlukta listelenen sitelerin hepsi
mirror siteler yani ( yansı siteler )
Adresi başka URL lere yönlenen
Sadece title'den oluşan web siteler
İçerik girilmemiş tamamen Toplama içerik ten oluşuyor
Burada yukarıda belirttiğim gibi sadece aklıma Ücretli ekleme şıkkı geliyor. Defalarca doğru kategorileri seçip, adres önermem rağmen sürekli red ediliyorum r10'da ve bir çok forum sitesinde kategori modundan üst düzey yöneticiye kadar ulaşarak, bu sorunu dile getirmeme rağmen nafile. Ulaştıklarımız ise Metaryel, sorunu, içerik sorunu deyip geçiştiriyor. Şuanda şaibeli 10 tane kategori sayabilirim. Bence dmoz yetkilileri Kalite hizmetlerinin sıralandığı bilgileri yeniden düzenleyip her kategori modu için hesap no eklemeleri daha mantıklı
Israrcı olmamın sebebi haksızlığa gelemememdir, Şimdi 3 yıldır Kurumsal bir şirketseniz hiç bir telif hakkını ihlal etmemişseniz ( kendi temanız , kendi içereginiz , kendi sunucunuz kendi ürünleriniz , çalıntı , buluntu ,alıntı olmayan anlaşılır , ziyaretci odaklı : |
Maliyet |) başvurularınızın olumlu OLUMSUZ bilgilendirilmemeniz insanı strese sokuyor ayrıca o katağorileride size spam yapan siteleri bile gösterebiliceğimiz beyan etmeme rağmen işgüzar bir tutum sonrasında katağoriye bakan adamın sitesini 3 yılda gunde 2-3 kez ziyaret ediyorum sayemde hit patlaması yapmıstır ama kendınısi yok, yok ...