Bir çok kişinin ihtiyacı olduğu bir konu olduğunu düşünüyorum, blogumda bulunan yazıyı aynen yayınlamak istiyorum ;

" Şahsen Türkçeleştirmek için bir hayli uğraştığım, internette bununla ilgili bir sonuç bulamadığım ve kendi kendime keşfettiğimden dolayı sizleri bilgilendirmek için bu yazıyı yazayım dedim.

WordPress’in meşhur oylama eklentisi GD Star Rating, bildiğiniz gibi Türkçe dil seçeneğinde yayınlanmamış. Kullanan sitelerin hemen hemen hepsi, İngilizce dilde kullanmak zorunda kalıyor. Belirli bir dil dosyası olmadığı içinse kendi dilimize çevirme konusunda başarılı olamıyoruz. Bunu zor da olsa başardım, sizlere de nasıl çevrileceğini anlatayım.
  • Öncelikle GD Star Rating eklentisinin yüklü olduğu WordPress sitenizin admin paneline girin.
  • GD Star Rating eklentisinin “T2 Templates” menüsüne tıklayın.
  • Açılan sayfada karşınıza, eklentinin bazı şablonları çıkacak. Bu şablonlardan sağ tarafında Tag değeri bulunan satıra tıklayın. Aşağıdaki resimde hangi türdekilere girip düzenleyeceğinizi göstermeye çalıştım.

Düzenlenecek olan şablonların tam listesi;
  • Default Standard Rating Text
  • Default Comments Rating Text
  • Default Multi Ratings Text
  • Standard RSS Rating Block
  • Default Element Word Votes
  • Default Widget Star Rating
  • Default Widget Blog Rating
  • Default Widget Comments Rating
  • Default Thumbs Article Rating Text
  • Default Thumbs Comment Rating Text
  • Bu resimdeki Tag değeri olan şablonlardan herhangi bir tanesinin düzenleme sayfasına girdikten sonra, Options kısmında yer alan iki kutucuğu da işaretleyip, Template yazan kısımda gerekli dil düzenlemelerini yapıyorsunuz. Mesela aşağıdaki vote kısmına oy yazmak gibi.

• Save Template butonuna tıklayarak şablonu kaydedin.

Eğer kaydettiğiniz şablonda yeniden düzenleme yapmak isterseniz, en baştan aynı şablona tıklarsanız orjinaline yeniden girmiş olursunuz. Düzenleme yapmak istediğiniz şablonun orjinalini değil, sayfanın en altında oluşacak olan New Template şablonları arasından bulup onu düzenlemeniz gerekiyor.

Ben Oguzz.com için az da olsa Türkçe yaptığım dil dosyasını paylaşıyorum. Türkçeleştirmek ile uğraşmayıp, direkt olarak benim hazırladığım dosyayı kurmak için gdsr_export_t2 linkine tıklayarak .rar dosyasını bilgisayarınıza indirin. İnen rar dosyasını bilgisayarınıza açıp, çıkan txt dosyasını admin panelinizdeki GD Star Rating > T2 Templates > Tools > Import Own Templates kısmından sitenize yükleyin.