Ufkabakan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sanırım arkadaş kendi evinde/ofisinde bu işi görmesi gerekiyor. Yani DataCentera göndermiyecek bu PC'leri.

@s7e7v7e7n
Söz konusu yazılımların çalışması hayati seviyede ise, bu tarz eski ve 7/24 çalışmaya uygun olmayan donanımlara çok güvenmeyin derim. Söz ettiğiniz iki donanımda zaten kullanım ömürlerini tamamalamış, tabiri caizse teknoloji çöplüğü durumuna gelmişler. Bu PC'lerin özellikle P4'dün fazladan çekeceği elektrik ile 1 yılda olmasada 2 yılda size yeni bir PC aldırtabilir, tabi bu cihaz 7/24 çalışmayı becerebilirse.

Size tavsiyem, CPU gücü önemsiz, basit bir Proxy, Mikrotik OS tarzı bir yazılım çalıştıracaksanız, CPU'su üstünde gelen Intel sistemlere bakmanızı öneririm. En ucuz çözüm onlar olur sanırım.
asıl amacım şunları yapmak.

radius server çalıştırmak 1 pc gerekiyor (DMASOFT Radius server)
+ Log kayıt için bir pc gerekiyor.
mikrotik os rb1100ahx2 kullanıyorum 1 yıldır.

ama bartuc arkadaşın dedigi gibi bir kasaya 3'ünü sanallaştırma kurarak yapılabilir ama windows server ne kadar stabil sağlam bilmiyorum Linux daha stabil diye biliyorum.

CPU'su üstünde gelen Intel sistemleri nerden temin edip inceleyebilirim ?

en mantıklısı sanallaştırma yapıp 3 işlemi 1 pc de yapmak gibi geliyor ama log kayıtta aynı makinada sallaştırma ile olabilir mi bilmiyorum denemedim hiç.