Minorphobia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sana şöyle bir soru sorucam hiç geliri olmayan bir adam prim ücretini nasıl öder ? mantıklı bir cevabını söylermisin
Kardeşim sen daha bu GSS'nin ne olduğunu bilmiyorsun araştır biraz anlarsın.

GSS okumayan ve çalışmayan insanların her ay prim ödemesi için çıkarıldı. Çalışan insanın sigortası olur zaten ve bu primi ödemez. Çalışmayan kişiler Zorunlu sağlık sigortası adı altında otomatik sağlık sigortalı yapıldığı için o borçlar çıkıyor. Bu kişiler kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma merkezine gidip gelir testi yaptırmak zorunda. Eğer yaptırmazlarsa sistem her ay bu kişilere 240 TL civarında borç yazar.

Gelir testi yaptırırlarsa evde bulunan her kişinin geliri hesaplanır ve bu gelir evde yaşayan kişi sayısına bölünür. Ona göre her ay ödemen gereken prim borcu çıkarılır.
Kendimden örnek vermek gerekirse şu an çalışmıyorum ve okumuyorum. Çalışmadığım için haliyle gelirim yok Ama devlet senin yaşadığın evdeki herkesin gelirine bakıp sana ödemen gereken miktarı çıkarıyor. Bizde sadece babam çalışıyor. Babamın aldığı maaşı evde yaşayan kişi sayısına böldüler ve bana aylık 41 TL prim borcu çıkarıldılar. Aynı zamanda annenin babanın üstüne ev, araba, arsa gibi şeyler varsa çok daha yüksek prim çıkarıyorlar. Kısaca bu yasaya göre senin gelirin olmasada annenin babanın abinin ablanın gelirine bakıyorlar. Onların geliri varsa kurtuluşun yok her ay prim ödemek zorundasın.

Prim borcu olmayan bu borcu nasıl öder mantıklı cevap söyle demişsin Bunu bana değil bu yasayı çıkaranlara soracaksın. Olay yukarda anlattığım gibi. Geliri olmayan çalışmayan her ay devlete para ödemek zorunda...