SHNBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk olarak bu konunun, hakkını alıp almama ile ilgisi yok.

Klişe dediğin şeyi ise ben kendim doğrudan yaşıyorum. Efendi gibi her gün içeriğini giren, doğal ve gerçek imleme, sosyal medya desteği ile belli kelimelerde siteler çıkararak ürün satan birisiyim.

Google amcada bugüne kadar değişmeyen iki yöntem vardır. Ya çok temiz ve ince çalışırsın. Ya da deli gibi link, tanıtım ne varsa yüklenir bir anda vurgun yapar gidersin.

Ama orta kalmışsan, özgün içeriğin sadece CopyScape onayından ibaret ise, linklerin, tanıtımların standart mantığın dışına çıkmadan en ucuz site neredeyse, oradan bir footer link alırım gibisinde ise zaten hak istemeniz hata.

Adsense konusunda da öyle. Şu forumda her ay binlerce, onbinlerce dolar kazanan bir çok insan var. Eminim sizinde tanıdıklarınız vardır ve verdikleri emeği ben yakından biliyorum çevremdekilerin. Karşılığını da alıyorlar.

Hem, sorunlara çözüm aranan başlıklar her daim olmalı. Ama, işi bilmeyen adam, işi düzgün yapamayan adam, bir de hak talep ederse orada zaten çıkmaza gidilir. Şu bölümde sürekli olarak Google'a giydiriyor üyeler. Sanki karşılarında tanıtım yazısı, reklam satmak için kurulmuş yeni bir şirket varmış gibi. Herkes Google arama motoru uzmanı gibi yardırıyor mübarek.

Yurtdışında bir çok forumda önce "nerede hata yaptım?" Diye çıkılıyor yola. Ülkemizde ise, "Google gene hata yaptı." Diye giriyorlar konuya.
Son söylediğini söylemek için, yani yazdığıma eklemek için girmiştim fakat sanırım aynı noktada düşünüyoruz.

İlk önce hakkını verdim mi? demeliyiz elbette. Fakat sizde bilirsiniz ki siyaset ve milyon dolarlar öyle işini iyi yapana kazandırarak, reklam döndürerek olmuyor. Yeri geliyor istihbarat yönlendiriyor, yeri geliyor farklı oluşumlar giriyor.

Düne kadar göz yumduğu büyük oluşumlara, bugün birden dur diyor. Bunu 6 ay devam ettirip, ardından tekrar yavaş yavaş eski haline getiriyor.

Bizde buna haklı sebepler üretiyor kendi içimizde. Bende sizin gibi ürün satan büyük bir site işletiyorum halen, hakkımıda alıyorum.

Fakat tek rakibim yapmış olduğu hlink ve bize karşı saldırılar ile hala tek rakibim. Bunu uzun süredir devam ettiriyor başarıyla. Engel olamıyorum, şikayet ve kanıtlarla dahil. Kabul edip devam ediyorum.

Elbette büyük bir mecranın ufak tefek sorunları olacak. %100 stabil çalışmasını beklemiyoruz.

Fakat "mısır arabası" yazdığım da ilk 10 sırada 3-7 sıraların tek siteye ait olmasıda hak hukuk sayılmaz.

Bu sadece ufak bir örnek. Bu düzelir elbette, fakat bu düzelirken farklı 30 kelimede aynı şeyler olur.

Bizde nerede hata yapıyoruz diye ararız. Bu noktalarda milyar dolarlık şirket isen, daha stabil çözümler getireceksin.

Para her zaman kalitenin önüne geçmeyecek.

Gezi olayları esnasında haber ve benzer sıralamaları takip etmiş olmanı dilerdim. Ülkemizdeki maliye bakanı çıkıp: vergilendirmek arzusundayız dediğinde "karşıt görüşteki sitelerin nasıl gerilere gittiğini izlemek" ayrı bir keyif idi.

Neyse, bunlar daha farklı konular ve burada tartışılmamalı.

Sana katılmadığımı söylemiyorum ama, %50 dediğinde haklısın.

Ne diyor kaybedenler kulübünde: "bazen tüm şartlar uygun olmasına rağmen ölemezsin."

İşte buda öyle birşey.

Bazen zaten sen içmeye gidiyorsundur. hadi gidelim.