Sana katılıyorum.
Ancak binlerce mühendisin çalıştığı milyar dolarlık firma: halen webmaster arkadaşlara "hakkımı alırmıyım acaba" endişesini "yıllardır" veriyorsa, bunun gibi konularda yıllardır açılmaya devam edecek.
İşini iyi yap, hakkını elbet alırsın klişesinide lütfen söylemeyin. Artık bu inandırıcı değil.
İlk olarak bu konunun, hakkını alıp almama ile ilgisi yok.
Klişe dediğin şeyi ise ben kendim doğrudan yaşıyorum. Efendi gibi her gün içeriğini giren, doğal ve gerçek imleme, sosyal medya desteği ile belli kelimelerde siteler çıkararak ürün satan birisiyim.
Google amcada bugüne kadar değişmeyen iki yöntem vardır. Ya çok temiz ve ince çalışırsın. Ya da deli gibi link, tanıtım ne varsa yüklenir bir anda vurgun yapar gidersin.
Ama orta kalmışsan, özgün içeriğin sadece CopyScape onayından ibaret ise, linklerin, tanıtımların standart mantığın dışına çıkmadan en ucuz site neredeyse, oradan bir footer link alırım gibisinde ise zaten hak istemeniz hata.
Adsense konusunda da öyle. Şu forumda her ay binlerce, onbinlerce dolar kazanan bir çok insan var. Eminim sizinde tanıdıklarınız vardır ve verdikleri emeği ben yakından biliyorum çevremdekilerin. Karşılığını da alıyorlar.
Hem, sorunlara çözüm aranan başlıklar her daim olmalı. Ama, işi bilmeyen adam, işi düzgün yapamayan adam, bir de hak talep ederse orada zaten çıkmaza gidilir. Şu bölümde sürekli olarak Google'a giydiriyor üyeler. Sanki karşılarında tanıtım yazısı, reklam satmak için kurulmuş yeni bir şirket varmış gibi. Herkes Google arama motoru uzmanı gibi yardırıyor mübarek.
Yurtdışında bir çok forumda önce "nerede hata yaptım?" Diye çıkılıyor yola. Ülkemizde ise, "Google gene hata yaptı." Diye giriyorlar konuya.