@protos78
Muhalefet düzgün bir aday çıkarsaydı diyorsun, izin mi verildi? Sadettin Saran, Hulusi Belgü ve bunun gibi adamların aday olmasının önüne kim geçti?
Hocam,
Birkac ay sonra Aziz Yildirim'i iceri alirlar. O zaman rahat rahat aday cikarirsiniz. MAA ve yukaridaki adamlar 15 yildir takimi yoneten Aziz Yildirim karsisinda bayagi zayif rakipler. Ozellikle MAA sakincali piyade. Aziz Yildirim'i zerre kadar sevmem, gitmesinide isterim ama muhalefetin onu devirmek icin cikardigi aday MAA ise, muhalefet hepten zayifmis diye dusunurum. Ali Sen, Vefa Kucuk, Selim Soydan gibi camia uzerinde agirligi olan adamlari Aziz Yildirim karsisina cikarmalari lazimdi. MAA'nin secilmesi zaten baslibasina delegelerin sikeyi kabul etmesi, cezayida onaylamasi anlamina gelirdi zaten. MAA stratejik dusunebilen biri degil, Aziz Yildirim'in bu kongreyi hakimleri etkilemek icin, hala arkamda FB var demek icin yaptigini anlamamis. Aziz Yildirim iceri girdikten sonra, bakin ben bu isi bir sezonda FB'den 6-12 puan ceza verip, cozecektim, simdi FB gereksiz yere 2 sene fazladan ceza aldi, ustunede baskan hapiste muhabbeti yapabilecekken, simdi baskanliga aday olmasi onun zayifligi. MAA Aziz Yildirim'in ne kadar zeki oldugunun farkinda degil, Aziz Yildirim cok basit bir iki manevrayla onu safdisi etti. MAA'da kulup baskani olacak kumas yok, nasil zengin olmus anlamadim ama daha cok emanetci gibi duruyordu zaten.