13 senedir net cafe işleten biri olarak
- Ruhsat devri diye birşey yoktur. Notere gider işyerini devredersin tüm prosedürler 0 dan işler yeni rusat çıkarırsın. Belediye harçlarını öğrenmen gerekecek öncelikle.
- Net cafe ve PS ler için sürekli kanunlarda değişiklik olmakta. Öncelikle bir araştır ruhsat alabilirmisin. Yeni kanuna göre (PS dede geçerlimi bilemiyorum) net cafe açmak için işyerinin bulunduğu yerdeki oturanlardan işyerini açabilmen için izin verdiklerine dair belge alman gerekiyor. 1 kişi izin vermez ise ruhsat alamazsın.
- Liseye yakın demişsin budA ayrı bir konu. 1 sene öğrenci alınabilir deniyor 1 veli şikayet ettimi öğrenci alınamaz diyor. Cezalarda ufak tefek değildir. Kaymakamın keyfine kalmıştır. 2 ile 15 bin TL arasıdır

- 170 TL günlük ciro ortalaması ile 5.000 TL civarı nakit girişi olur senin için önemli olan giderlerdir. Kira en önemli giderdir. Isıtma, soğutma, muhasebe giderlerinide hesaba katman gerekir. Benim şuanki ortalama giderim 3 ile 3.500TL arasıdır 30+1 PC ile. PS den yada daha düşük sayılı bir cafeden farkı elektrik + belki kira olabilir.
- Bu sektörün en büyük sorunu sosyal hayat olmamasıdır. Benimde işyerimi devretme fikrim vardır. 13 sene sonra bu yaz artık yeter demeyi düşünüyorum. Çocuklar 8 yaşına geldi toplasan 1 ay yüzlerini görmemişimdir. Kendini buna hazırlaman gerekecek. Tatilin olmayacak. İStediğin zaman istediğin yere gidemeyeceksin. Bana göre nakitin var ise daha farklı işlere bak. Hayatın senin olsun.