vbseo sitesine erişilemiyor,vbseo destek vermiyor,vbseo bittimi?
================================================== =====
Gibi sorulan görüyorum sanal alemde bu soruların yanıtını aslen vbseo vermesi gerekli ama ne yazık ki hiç şekilde iletişime geçilmiyor diye biliyorum.
Ancak şu durumum var olduğunu biliyorum vbulletin artık vbseo tavsiye etmez bir duruma gelmiştir ve vbseo yeni alınan karar ile vbseo çalışanlarında değişikliklere gitmiş eski kodlayıcıları çıkarıp yeni kodlayıcı ve destek ekibi alınmıştı.Yani bir nevi küçülmeye gidilmişti. Ama ne varki sanırım bu küçülmede bir çözüm olmadı ve artık vbseo resmi sitesine erişilemiyor. Bununla ilgili yapılmış bir açıklama,beyan ne yazık ki henüz görmedim.
Peki şimdi vbseo sahipleri ne yapacaklar ?
Eski ve artık oturmuş bir siteniz var ise işin çok zor vbseo kaldırsanız çöküşünüz başlar bu şekilde devam edecek olursanız vbulletin yeni çıkacak olan sürümleri ile uyumsuzluklar bu sebeple doğabilecek hatar var ve şu günlerde en öneli değişikli ise vbulletin 4.2.2 ile PHP 5.4 geçişi ve sunucuların artık PHP 5.4 sürümğne geçişi ne yazık ki bir çok hata ortaya çıkarmış olup artık stabil çalışmasını engellemektedir.
Eski site sahipleri ne yapacaklar peki?
1. vbseo kaldırıp çöküşe neden oalcak ve sitenin tekrar toparlaması için aylarca bekleyecekler
2. ne vbuleltin nede PHP sürümünü değiştirmeden gittiği yere kadar bu şekilde devam edecekler
Ancak henüz dediğim gibi resmi bir açıklama yapmadı direk olarak kaldırın diyemem bu yazının esas amacı yeni başlayan içindir.
Bu işe yeni başlayanlar şu durumda vbseo kesinlikle kurmasınlar yoksa geri dönüşü çok agır olabilir sizler için. Belki birkaç kodlayıcı çıkar ve vbseo geliştirebilir,belki vbseo el değiştirerek yeniden yola devam edebilir ama hepsi belki.Ancak vbulletin artık vbseo istememesi sanırım gelecek hakkında birazda olsa sizlere fikir verebilir ...