Bence de çok gereksiz kontonjanlar var, ülkede fizik, kimya mühendisliği gibi bölümler bile iş sıkıntısı çekerken normal fizik, kimya gibi bölüm mezunları kaliteli bir üniversite mezunu olmadıkça iş bulması oldukça zor...
Ben de yeni üniversiteye başladım; düşük punalar ile üniversiteye giden arkdaşlarım oldu...
Zihniyet: Üniversite olsun da farketmez, en azından üniversite mezunu oluruz ya da en azından üniversite ortamı görmüş oluruz vs. diyerek her sene fen edebiyat fakültelerini dolduran insanlar var...
Bu tip insanlardan ülkeye ne kadar fayda gelir tartışılır..
Kesinlikle katılıyorum. Şimdi fen fakültesinde ki arkadaşlar kusura bakmasınlar fakat, fen fakültesi okuyanların %80 gibi bir oranı bölüm puanı düşük diye orayı tercih ediyor. Çoğu okumaya gelen adamlar değil veya formasyon için geliyorlar. Sanki devletin fen fakültesine garezi var, niye Bilgisayar Mühendisliği vb. gibi bölümlerin kalitesi artıyor da Fen fakültesinin düşüyor ? Bence tamamen kalitesizlik yüzünden. Bu kalitesizliğin en baş sebebi arkadaşında dediği gibi çok düşük puanlar ve yüksek kontejanlar yapın fen fakültesi puanları mühendislikle aynı seviye de bakalım kim giriyor oraya ? O zaman gerçekten isteyen adamlar girer.