Ben devletteki şu anlayışı çözemedim: Üniversite kayırıyor adamlar. Bazı üniversitelere sınırsız ödenek bazılarına kısıtlı. Sonuç: malzeme yok.
Öncelikle bu anlayışın sonlanması lazım. Hem devlette hem rektörlükte. Mesela kendi üniversitemden örnek veriyim. Fizikte adam yok bildiğin hayalet bölüm. Laboratuvarları son sistem. Bizde bunzen bekleri çalışmıyor, ısıtıcı yok hadi onu geçtim titrasyon yapacağız 2 saat büret ve spor arıyoruz. Rektör geliyor fakulteyi yıksak yenisini yapma daha ucuz diyor. E yap o zaman. Adam inşa bedeli trilyonlar olan 3. rektörlüğü dikti kampüse bizde NaOH yok. Kilosu 2 lira. Alamıyorlar. Devlet kurumuna soru yolluyorsun cevap yok. Analizi biz yapamayız mecbur soracağız ama sallamıyorlar bile.
Fencilere üvey evlat muamelesi yapılıyor. En basitinden nükleer santarale fizikçi ve kimyacı almıyor gidiyor ilkokul mezunu adam alıyor ve bu adamı çekirdeğe koyuyor. Anlayış değişmedikçe haklısınız aslında kapatalım, bizleride sınırdışı etsinler. Yerimize pastacı ithal etsinler. O daha önemli.