Google Nexus 5 isimli saf Android kullanan yeni akıllı telefonu tanıttı. Bu ürünün tanıtımıyla birlikte geçtiğimiz aylarda adı resmi olarak açıklanan yeni Android işletim sistemi olan Android 4.4 KitKat da resmi olarak kullanıma sunulmuş oldu.

Her ne kadar başta tasarım olmak üzere çok büyük yenilik ve değişimler vadeden bir işletim sistemi olmasa da birçok önemli yeniliği bünyesinde barındıran bu yeni sürüm hangi özelliklere ve yeniliklere sahip sorusunun cevaplarını size sunmak istiyoruz.

Android 4.4 KitKat Özellikleri ve Yenilikleri – Performans

Bilindiği üzere Google, Android işletim sistemleri tasarlarken ve onlara resmi adlarını vermeden önce bazı takma adlar koyuyor. Android 4.4 sürümünün takma adı da “Project Svelte” yani Türkçe ifade edecek olursak “Kıvrak Projesi” ya da “Fidan Projesi” diyebiliriz. Google Türkiye ya da Android Türkiye tarafından Türkçe ifade kullanılmadığı için hangi anlamda kullanıldığını tam olarak ifade edemiyoruz. Bununla birlikte bu sürümün temel amacının çok daha hızlı, kararlı ve olabildiğince az sistem gücüne ihtiyaç duyacak şekilde işlevini yerine getiren bir işletim sistemi olmayı amaçlaması. Tabii ki yalnızca işletim sisteminin kendisi değil onun üzerinde çalışacak uygulamaların da aynı akıcılığı kullanıcılara sunması hedefleniyor. Buna bağlı olarak Android 4.4 KitKat sistem gereksinimi olarak ifade edilen kıstas da 512 MB RAM donanımı şeklinde. Böylece bu yeni işletim sistemi birçok giriş seviyesi ve orta seviye akıllı telefon ve tablet bilgisayarda çalışabilecek.

İçeriğin tümü ve kaynağı: http://www.mobil13.com/android-4-4-k...leri-4227.html