%20'si arama motorundan, % bilmem kaçı şuradan, %90'ı facebooktan gelirse banlanırsınız şeklinde yorumlar gerçeği yansıtmıyor. Gerçek olan tek şey var ki o da google reklam verenlerini koruması ve geçersiz tıklamaları engellemek için herşeyi yapabiliyor olması.

Belirli kaynaklardan sitenize hit gönderirseniz banlanırsınız demek, facebooktan hit alıyorsanız banlanırsınız demek değildir. İsterseniz sitenizin %100 facebook ile beslensin yine banlanmazsınız, yeterki gelen ziyaretçi gerçek olsun, sayfaları gezsin ve siteden çıkarkende reklama tıklayarak çıksın. Sayfaları gezmiş ve sitede vakit geçirmiş, son olarakta reklam dikkatini çekmiş ve o reklama tıklayıp siteyi terk etmiş kullanıcıyı kim istemezki?

Bir de şöyle düşünün;
Benim ekonomi konulu sitem olsun ve %99 arama sonuçlarından günde 1 milyon tekil hit alsın. Günlükte 5K kazandırsın adsenseden.. Sonrada ben gideyim facebookta komedi resimleri paylaşıp ekonomi siteme link vereyim. 10.000 kişi facebooktaki o paylaşıma tıklasın ve benim borsa analizi sayfama düşsün. 10bin kişiden 100'ü yanlışlıkla reklama tıklasın ve bana bu tıklamalar 300 lira kazandırsın...

Şimdi burada doğal olmayan bir davranış var. Yani sitenin konusu ile ilgili olmayan bir paylaşım.. Burada doğal olarak karikatüre tıklayan kişi borsa analizi sayfasına geldiğinde alakalı bir içerik bulamadığı için sayfayı hızla terk etmek isteyecek. Bazılarıda reklamlara yanlışlıkla tıklayacak. Yanlışlıkla diyorum çünkü sayfada onu ilgilendiren bir reklam yok..

Dolayısıyla isterseniz 1milyon arama motorundan hit alın, 10bin facebooktan hit alsanız bile banlanırsınız böyle alakasız bir paylaşım ile hit çekmeye çalışırsanız.

Eğer içeriğiniz ile alakalı hit çekiyorsanız korkmayın. Sitenizde varsın anlık 10K kişi gezsin. Yeterki gezsin sitenizi. Google çok basit bir denklem ile sitenizin içeriğinin ziyaretçi ile ilgili bir içerik olduğunu anlar. "SİTEDE GEÇİRİLEN ZAMAN VE SAYFA GÖRÜNTÜLENME SAYISI"