Merhaba arkadaşlar ,

Evet ilk duyduğumda bu kadar saçma şey olurmu dediğim bitcoin efsanesini detaylı olarak inceleme fırsatı buldum.Öncelikle şunu söyleyeyim , babam eskiden bir aracı kurumda genel müdürdü ve bana ben 12 yaşındayken borsayı öğretmişti. O zamandan bu yana (15 yıl geçti) uzun süredir borsayla haşır neşir biri olarak yazıyorum.

şurada şöyle bir sorum var eğer bilgili arkadaşlar yanıtlayabilirse sevinirim.şuan 50 lira ile denemelerde bulunuyorum.

bitcoin bir sürü sitede alım-satımı yapılıyor.Aslında aynı mal farklı fiyatlarda alıcı satıcı buluyor.

Örneğin btc-e sitesinde $198.44 a 1 adet coin alabiliyoruz TL olarak komisyonu içinde : 402,08 TL ye geliyor.

BTCturk adlı sitede de 406 TL den alıcı var ; komisyonu 0.05 yani net sattığımız : 403 TL oluyor.

Ee noldu birde bunu okuyorum uzun uzun 1 lira kazandın aferin sakız alırsın diyorsunuz ama benim bitcoine bakınca anladığım tek şey ; trade yaparak para kazanmak yoksa alayım ileride şöyle olur böyle olur demek çok yanlış.

2$ dan 200$ olmuş bir sanal paradan bassediyorsunuz .. çok mu istiyorsun git nasdaq piyasasındaki hisse senetlerinden al google,yahoo,microsoft,apple gibi gibi .. gene riskli olur ama eninde sonunda kapı gibi hisse senedin olur , temettünü alırsın vs..

Bir kaç gecedir yaptığım araştırmalar neticesinde silkroad diye bir site ve bunun bitcoinle olan ilişkisi öğrendim ve bence buda yaptığınız yatırımın(ayıp olmasın diye yatırım diyorum) ne kadar yanlış olduğunu açıklıyor.

Bu site "deep web" te uyuşturucu , silah temini için kullanılan bir site"ydi" , para birimi bitcoin çünkü zamazingo şifreleme yöntemleri neticesinde parayı kim verdi kim aldı vs tarzında kayıtlar bulumuyor. Bu siteye yakın zaman içerisinde FBI baskın yaparak kapatmış hatta bitcoin/USD grafiklerindeki çok sert düşüşü aynı gün görebiliyoruz. Ne demeye getiriyorum , ilk önce bu yatırımın hiç bir güvencesi yok. Yarın bitcoin 0.01$ olsa (şimdi 200$) kimse vay efendim devlet baba nerede diye ağlayamaz. En azından spekületif hisse senetlerinde bile artık SPK bir şekilde birşeyler yapmaya çalışıyor (tam olmasada).

İkinci komedi mesele ise arkadaşlar , neymiş efendim ekran kartını çalıştırıyormuşsun (maden kazıcısı) oluyor , bitcoin üretiyormuşsun. Bu yani ... bunun karşılığı $200.

Bana Yeni nesil Ponzi (Saadet,titan zinciri) hikayesi gibi geliyor. Hayır ne olduda bu zımbırtı $2 dan $200 'a çıktı ? Neymiş çinin google (baidu) artık bitcoin ile ödemeye imkan vermiş , ama hangi uygulamalar için ve kaç kişi bu şekilde ödeme yapmış (ben araştırdım ama sizde araştırın). Neymiş Güney Kıbrısta ATM'si açılmış. Bakın ben Kuzey Kıbrısta yaşıyorum , Güney kıbrıs nerede kara para var , para aklama , kıyı bankacılığı var orada.

Konudan konuya atlıyorum ama ;
Burada bir sürü arkadaş eticaret ile uğraşıyor... Düşünelim ; mesela cep telefonu satıyoruz. Her telefon satışından $100 kar ediyoruz diyelim. Bu kadar piyasası oynak bir ödeme yöntemi almak istermiydiniz ? $100 ; 0.5 bitcoin ediyor ama 30dk sonra ne olur allah kerim..

10bin$ yatırım yapan geleceği gören arkadaşlar şu an 1milyon$ para kazandı. Kendilerini gerçekten taktir ediyorum anaların ak sütü kadar helaldir bence. Böyle bir sistem çıkmış tutar mı tutmaz mı belli değil sen gidip 10k yatırmışsın. Gerçi böyle insanların bir elin parmakları kadar olduğunu düşünüyorum çünkü hayatta her zaman başarı hikayeleri anlatılır.

Kolay gelsin