Defalarca kez özür dilemiş ve bu konuda açıklama yapmış olmasına rağmen hala provokatörlerin en hit ünlüsü Serdar Ortaç.
Yalnız şöyle bir yanlış var ki; orada onu yapanların Ahmet Kaya sadece kullanabilecekleri bir malzeme artık. Ben inanıyorum ki yeni nesillerde ne pkk kalacak ne Ahmet Kaya olayları kalacak. Orada onları yapanlara verilecek en doğru ceza ve cevap doğruları göstermek ve öğretmektir.
Bizimkiler nasıl zamanında babalarımızı abilerimizi vatan millet sakarya diye diye gazlayıp gazlayıp meydanlara saldıysa darbe attırdıysa şimdi de onlara yapılan aynısı.
Bu tarz olaylarla karşılaşan değerli büyüklerim ve kardeşlerim o insanlara doğruları gösterin, herkes 1 kişiyi doğru yola meyillendirse ve doğruları gösterse biz avrupaya değil dünya bize özenir.
Alıntı
Ben insanların ayıplarını gören gözlerimi kör ettim. Sen de onlara benim gibi iyi gözle bak. diyor ve ekliyor: Bakın! Toplumsal bunalımların, kavga ve dövüş ortamının tek ve en güçlü doğuş sebebi sevgi eksikliğidir. Bunun en doğru tedavi yolu ise sevgiyi aramak, yaşamak, uygulamaktır. Hoşgörülü olursanız seversiniz. Sevilirsiniz. Karar verirseniz ve de bu yolda çalışırsanız her şeye ulaşırsınız!
Muhammed Celâleddin-i Rûmî (
Mevlana)