Hay yaşa sen hocam ya

1-Hocam ben sabah vakti askerlik yapacağım yerde olacağım ve biraz gezmek istiyorum teslim olmadan.İnzibatlar görse bir sıkıntı olur mu?
2-Kendi kendime eğitim yapıyorum şuan ve malesef şınav çekemiyorum.Kollarım çok güçsüz kalıyor.Bu çok büyük bir sıkıntı olur mu benim için?
3-Kısa dönem yapacağım ve uzun dönemler sevmiyor diyorlar kısa dönemleri.İlk gittiğim de ezme olayı vs olur mu acaba?
4-Telefondan giriyorsunuz internete sanırım ve telefon sokmak tehlikeli değil mi

Hocam belki size saçma gelebilir sorularım ama inanın bilgim yok.Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.
1. ve 2. soru tamamen oradaki komutanla alakalı bir durum, ne dersem yalan olur.
3. soru evet kısa dönemler erler tarafından pek sevilmez ama komutanlar sever, mantıklı işler verir. Komutan devreciliğe izin veriyorsa biraz problem olabilir.
4. soru telefon sokmak tehlikelidir ama ben asteğmenim yani yukarıda bahsettiğim komutan tanımı içindeki kişiyim.

Ben yakaladım mı affetmiyorum telefonu en son tutanağımda telefonu yakalatan kişinin askerliği bir hafta uzamıştı.
14 aylık bir asker abimiz var ne zaman tezkeresini alır acaba yeni çıkan kanuna göre.
Hakkaride asker.
Hocam maalesef 15. ayını doldurup tezkeresini alır. Bazı kısımlar asker tezkerelerini hazırlamaya başlamıştı bile ama alınan karara göre 1 Ocak'tan önce erken tezkere yok.