Haklisin o konuda, tabii ki butun ulke musluman degildir. O konuya deginmedim zaten farkindaysan. Anlatmaya calistigim milletin kafasindaki "avupada kizlar bizi bekliyor" dusuncesinin yanlis oldugu. Cunku boyle bisey yok. Cidden musluman olmayan adam zaten herhangi bi kulture adapte olabilir.
Olayi tum Turk milletine yiktigim yok. Benim bi cok avrupa ulkelerindende asya ulkelerindende arkadaslarim var. Tecrubem var demek yerine en yakin zamanda tecrube edinmeye bak, cunku adim kadar eminim ki tecruben yok. Olmadigindan boyle konusuyorsun.
Ben beni sevmediklerini soylemedim, aksine avrupada bulundugum sure icinde herhangi bi irkcilikla yada turk oldugumdan dolayi aksi bi tepkiyle karsilasmadim. Cunku ben giderken suan burada tartisilan zihniyette degildim. Gordukten sonrada diyebiliyorum ki avrupa ulkelerinin bize karsi onyargilari var. Bunun bir cok sebebi var tabii ki. Fakat sebeplerden biride suan tartistigimiz zihniyet.
Senin için kanıtlayacak değilim. Benim rahatsız olduğum nokta senin kendi başına gelmeyen olayların başkasının da başına gelmeyeceğini düşünmendir. Avrupa sadece senin arkadaşların ve bulunduğun konumdan ibaret değil..