YouTube ile rekabet edilebilir mi?
Öncelikle YouTube'un google şirketine ait bir marka olduğunu akıldan çıkartmamak gerekiyor bu nedenle aşırı derecede büyük bir imtiyaz sahibi.
Bununla beraber algoritma geçişleri sırasında sıralama faktörleri kolay kolay belirlenemediği için genellikle bu tarz siteler (YouTube, blogspot,wordpress.com,blogcu vb) ana domain otoriteleri çok yüksek olduğu için sıralamaların düzene sokulduğu süreçlerde ilk sıraları işgal ederler. Algoritma oturduğu zaman sıralamalar normale döner.
Asla hiçbir sektörde tüm ilk sayfanın YouTube tarafından işgal edilmesi son kullanıcı deneyimi açısından kabul edilebilir olmadığı için ben bu durumun kısa süre içerisinde düzeleceğine inanıyorum. Neticede sizin siteniz düşmemiş, çok güçlü olan YouTube sıralamalarda önplana çıkmış.
Hocam aynen dediğiniz gibi bir durum söz konusu.
Hemen hemen tüm sayfalarım 2. sayfada ! (Daha önce tüm alt sayfaların 1. sayfadaydı)
Öyle birşey ki hangi sanatçıyı aratırsam aratayım 2. sayfadayım. Neredeyse ilk sayfanın tamamı youtube ve bunun gibi video siteleri ile dolu...
Bu algoritma değişiklikleri, sektörde en çok beni etkiledi. Şayet müzik üzerine bir sitem var. Sitem halen çok otoriter ama tüm sayfalarımın 2 ye kayması beni 20K dan 2 K ya düşürdü. İnşallah bu youtube ilk sayfayı işgal etmekten biran önce vazgeçer.
Teşekkürler.