Bizde çocuğun gördüğü göreceği rahmet eğer anasında varsa ana sütü. Onun dışında süt,yoğurt,tahıl gibi besinler yerine normal bildiğimiz yemek yediriliyor. Yani çocuk 1 yaşını aştı mı sofrada ne bulursa ondan yiyor

En azından geleneksel çocuk besleme politikamız bu şekilde yürüyor
Çocuk sokak çocuğuysa bir derece şanslı. Enazından sokakta oynarken biraz spor yapmış oluyor. Onun dışında çocukların spor aktivitesi yapması pek rastlanan bir durum değil.
Örneğin dikkat edin. Lisede amatör de olsa voleybol ve basketbol oynayan çocuklar, lise sonda birden boy atar, daha iyi gelişir. Genelde kızlarda daha yaygın bu durum. Boyları en azından 5 cm daha uzun olur. Diğer çocuklarsa ya ciddi şekilde kilolu olur ya da cılız kalır. Cılızların boyu uzun olabilir ama kemikleri iyi gelişmediğinden ince yapılıdırlar. Kas yapısı, sağlam kemik yapısı falan tamamen beslenme ve sporla ilgili.
Mesela ben çocukken sütü inanılmaz severdim. Ama annem süt içirmek yerine yemek yediriyordu

Sonra lise sonda falan süt içme arzum yeniden ateşlendi. Çocukken içmediğim sütün acısını çıkardım. Liseden mezun oldum. 18-19 yaşlarında 3 cm uzadım. Bunu süt ve yoğurda bağlıyorum. Çünkü spor yapmıyordum. Liseden sonra kızlar uzamaz derler ama şaşırtıcı şekilde 3 cm uzadım. Az bir sayı değil.
Sağlıklı çocuk her şeyden dengeli yemeli derler ama yine de sofrada pişen her yemek çocuğa yarayacak diye bir kural yok. Topaç gibi çocuğu olanı tebrik ediyor bizim millet

Obez oluyoruz. Ya çok şişmanız ya çok zayıf. Ya çok uzunuz ya çok kısa. Ortamız yok