O kadar yürüyünce acıkmıyor musun? Bu spor olayı çok enteresan bir şey. Kilo vermek için yürüyoruz ama eve geldiğimizde cidden çok aç oluyoruz. Çünkü bir anda onca km yürüyünce bu kaçınılmaz. Yılların iflah olmaz yer-yürür-sonra gene yer uygulamacısı olacak bunu çok geç anladım

Gerçekten yürümeye bayılıyorum ve çok yürürüm ama yürüyünce ister istemez acıkıyorsun. Bunu önlemek için gün içinde 2 saatlik yürüyüşü belirli zamanlara bölmeye başladım. Örneğin sabah kahvaltıdan önce 20 dk market yürüyüşü, sonra öğleden sonra yarım saat yürüme, sonra akşam 1 saat yürüme gibi..En azından eve geldiğimde bir anda yorgunluk+açlık çekmiyorum. Bunu söyleme nedenim, bundan sonra eğer kilo sorunu olup da yürümek isteyen olursa buna dikkat etsin.
Ki zaten yürüyüş metabolizmayı hızlandırır ancak bu belirli bir süre için geçerli olur. Metbolizmanın sürekli çalışması için uzun yürümeye gerek yoktur. Günlük 2 ya da 3 part halinde yapılacak 25-30 dakikalık yürüyüşler yeter de artar bile.
Çok yürür çok da zayıflarım diye düşünmeyin. Ömrünüz boyunca yürüyecekseniz o ayrı tabi..Çünkü yürümeyi kestiğiniz an tekrar kilo alırsınız. Aldığınız kalori oranı aynıysa tabi. Ama yürüyüşü bırakıp daha dengeli beslenir kaloriye de dikkat ederseniz o ayrı.
Aslında kalıcı fayda görmek isteyenlere yazdım bunu. Napak ömrümüz kilo alıp sonra vermeyle geçiyor