Merhaba...
Müzik dinleme sitem var.Site 6 yıllık otoriter bir siteydi.
Hiti 20K civarında birkaç yıl gitti.
En son 14 eylül 2013 güncellemesinden sonra 2K ya kadar düştü.
Sitem halen google gözünde değerli.Halen tüm iç sayfalarda googlede 1-2-3. sayfada çıkıyorum.Ama google yapılan aramalarda Youtube sitesini komple ilk sayfasına yerleştirmiş durumda.Dolasiyle benim tüm 1. sayfada olan linklerim 2 - 3. sayfaya kaymış durumda.
Ben çaresiz vakamıyım ? Şayet rakibim Youtube !
YouTube ile rekabet edilebilir mi?
Öncelikle YouTube'un google şirketine ait bir marka olduğunu akıldan çıkartmamak gerekiyor bu nedenle aşırı derecede büyük bir imtiyaz sahibi.
Bununla beraber algoritma geçişleri sırasında sıralama faktörleri kolay kolay belirlenemediği için genellikle bu tarz siteler (YouTube, blogspot,wordpress.com,blogcu vb) ana domain otoriteleri çok yüksek olduğu için sıralamaların düzene sokulduğu süreçlerde ilk sıraları işgal ederler. Algoritma oturduğu zaman sıralamalar normale döner.
Asla hiçbir sektörde tüm ilk sayfanın YouTube tarafından işgal edilmesi son kullanıcı deneyimi açısından kabul edilebilir olmadığı için ben bu durumun kısa süre içerisinde düzeleceğine inanıyorum. Neticede sizin siteniz düşmemiş, çok güçlü olan YouTube sıralamalarda önplana çıkmış.
Merhaba,
ben film izleme sitesi için birşey soracağım, belki sorulmuş olabilir.
3-4 aylık bir film sitem var içerisine ilk başta bir sürü film ekledim, hiç yorum ve özel başlık, tag falan yok. şu anda günlük hiti 100 civarında dolaşıyor. şimdi bikaç makale daha okudum bununla ilgili ama bir de sizden fikir almak istiyorum. bu siteyi adam gibi düzeltmek istiyorum. bunun için filmleri kendi hostumda paylaşmalı mıyım (bunun telif haklarıyla ilgili bir sakıncası var mı), yoksa tek tek hepsine yorum, tag falan mı girmeliyim ve şu backlink midir neyse ondan mı yaptırmalıyım...
şimdiden teşekkür ederim
Filmleri kendi hostumuzdan yayınlamanın SEO'ya etkisi
Filmleri kendimiz host edersek sıralamalarda daha üst sonuçlar aldığımıza dair bir örnek yok elimizde. Bunu hem film hem de video siteleri için denedik. Sanırım henüz Google bu noktada bir ayrıma gitmemiş.
Sitenizin hitlenebilmesi için yukarıdaki tüm cevaplarda söylediğim gibi mutlaka ama mutlaka backlink çalışması yaptırmalısınız. Bunun başka çaresi bulunmamaktadır. İsterseniz filmleri kendiniz çekin koyun yine de rekabetçi kelimelerde bu şekilde yükselemezsiniz.
www.sportifsepetim.com böyle bir sitemiz var sitedeki ziyaretçi süresini arttırmamız açısından ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz.
Sitedeki Ziyaretçi Süresi Nasıl Artar?
Siteye kullanıcıyı sokmak kadar gelen kullanıcının sitede vakit geçirmesini sağlamak da çok önemlidir.
Bu konu dahilinde sizin sitenize özel bir inceleme yapmıyorum elbette ama bir e-ticaret sitesi için sitede kalma süresini arttırmanın temel yolu kampanyaları vurucu şekilde ortaya koymaktır. Her ürün sayfasını diğer rakiplerden daha detaylı şekilde tasarlamak, doyurucu ama sıkıcı olmayacak kadar detay tanımlamak ve elbette kaliteli görsel ve videolar ile desteklemek çok işe yarayacaktır.
Kullanıcının sitede kalması için artık yapılacak herhangi bir hile aramamak lazım. Hakikaten bir son kullanıcı ne görmek istiyorsa bunu uygulamalısınız. Konu ile cidden profesyonel olarak ilgileniyor ve bu sitede kalma süresinin artmasını çok önemsiyorsanız size
http://www.userspots.com adresini incelemenizi ve sitedeki iletişim bilgilerinden kendileri ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Sitenize ne yapmanız gerektiğini tüm bilimsel veriler ile ortaya koyabilecek teknik altyapıya sahiptirler.
Penguen güncellemesi öncesinde 30k gibi değerleri gören bir web siteyi satın aldım ancak alım yapıldıktan 3 hafta sonra güncelleme oldu ve site 6-7 k gibi değerlere düştü. Düşüşlerin büyük bölümü kelime bazlı. Siteyi aldığımda herhangi bir link çalışması yapılmamıştı. Hatta hiç link alınmamış. Bende sadece sosyal medyayı kullandım. Ancak farkettiğim bir şey var eskiye dönük konulara baktığımda aşırı şekilde etiket kasıldığını gördüm. Sizce etiketleri silmelimiyim. Toptan silme işlemi siteyi daha da kötü duruma sokar diye düşünüyorum. Bu yüzden kademelimi silme yapsam karar veremedim. Bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum. iyi çalışmalar dilerim.
Etiketler ve Penguen 2.1
Penguen bir spamle savaş algoritmasıdır ve spam yaparken en çok kullanılan faktörlerin başından da etiketler gelmektedir. Etiket düzgün şekilde abartıya kaçmadan kullanılmanın yanısıra faydasız ve/ya alakasız etiket kullanmaktan da şiddetle kaçınılmalıdır.
Bu zaten bir kere kullanıcıya zarar vermektedir. Aramalarda alakasız bir içeriğe atılmış etiket yüzünden verimsiz bir sayfaya gidip zaman kaybeden kullanıcılar huzursuz olmaktadır ve bu nedenle Google bu konunun üzerinde ısrarla durmayı sürdürüyor.
Bir içeriğin bence 5 taneden fazla etikete ihtiyacı yoktur. Buna göre sitenizdeki etiketleri gözden geçirerek hakikaten işe yarar olanları seçerek düzenlemekte fayda vardır.
Hit geri gelir mi? Eğer o bahsedilen hit etiket sayfaları üzerinden geliyorduysa ve o sayfalar indexten çıkartıldı ya da sıralamadan düşürüldüyse hitin geri gelmesini beklemek akılcı olmayacaktır.
Hiti ana kelimeler üzerine bina eden sitelerde bu sorun her güncellemede kendisini gösterir. Hitleri bu nedenle ara kelimelere yoğunlaştırmakta fayda vardır. Film izle kelimesinden bütün hitini sağlayan site saatli bombadır ama hitini ACBDE filmi izle gibi aramalardan sağlayan siteler algoritmalar değişse de ciddi zarar görmezler.
domaintools.com daki seo score 'un doğruluğu ve etkisinde bilginiz varmı. Farklı yerlerde farklı seo scorelar çıksada domaintools'un daha garanti bir skorlama yaptığını duymuştum doğru mudur ?
SEO Skoru Ölçülebilir mi?
SEO skoru konusunda yüzlerce tool geliştirilmiş ve bunlar bazı kriterlere göre siteleri değerlendirerek SEO'ya ne kadar uyumlu olduklarını TAHMİN ETMEK için çaba harcamaktadır. Ancak Google'ı Google yapan zaten dünya üzerinde hiçbir teknolojinin erişemediği kadar büyük ve özgün bir sorgulama ile siteleri sınıflandırıyor oluşudur.
DomainTools olsun diğer toollar olsun siteyi sadece kendi parametrelerine göre ölçer ve bir tahmin ortaya koyar ancak SEO dediğimiz kavram rekabet ile ilgilidir ve bu nedenle senin sitenin tek başına birinci olması bir anlam ifade etmez.
Kısaca 100 metreyi 15 sn de tek başına koşabiliyorsun diye sana doktorlar "Muhteşem!" raporu verebilir ama 10 kişiyle aynı anda koşmaya başladığında 14 sn'de koşan rakibine yenilirsin ve doktorun verdiği "Muhteşem" raporu seni maalesef kurtarmaz.
Social Bookmarking artik ne kadar etkili?
Bookmark hala etkili mi?
Bookmark eskiden çok etkili bir yöntemdi ancak artık değerini tümüyle yitirmiştir. 23 Mayıs güncellemesi sonrası tüm çalışmalardan bookmark işlemlerini kaldırdım. Hala ısrarla "Bizim siteye bookmark yapıyordunuz eskiden şimdi raporlarda yok" diyen müşterilerimiz var. Alışkanlıklardan kolay vazgeçilmiyor maalesef ama faydasını yitirmiş bir yöntemin üzerinde ısrar etmenin de bir anlamı yok.
Bookmark yerine sosyal medya paylaşımlarına bütçe ve zaman ayırmakta çok büyük fayda vardır.
Google'ın Adaleti
Hep söyledik burada yazdık, bloglara makale ürettik üşenmedik video çektik bas bas bağırdık: Google bir hayır kuruluşu değildir ve tamamen para kazanmak için kurulmuştur.
Google'ın hiç kimseye "Size adaletli davranarak sıralamaları o şekilde belirleyeceğim" diye verilmiş bir sözü de vaadi de yoktur. Kendi mottosu "Don't be evil!" olsa da bu kime göre kötü kime göre iyi kavramlarını tartışmaya açar.
Kısaca Google insanlar site kurup para kazansın diye değil reklamverenler Google'a reklam versin diye algoritma değiştirmektedir.
Her algoritma değişiminde gerçekten yüksek hit sağlayarak buradan gelir elde eden sitelerin yerle bir olduğuna şahit olmamızın temel sebebi de budur.
Google kendi çıkarları doğrultusunda hareket ededursun bizlere düşen hem Google yeniliklerine devamlı adapte olmak için uğraşmak (yaşlandım ben artık dayanamıyorum) hem de diğer alternatif hit yöntemleri üzerinde detaylı bir şekilde çalışmaktır.
Algoritma çöktü herkes perişan oldu ama sosyal medya üzerinde ciddi takipçi sayılarına erişmiş site sahipleri farkına bile varmadılar çünkü Google'a muhtaç olduğumuz müddetçe Google bizi perişan etmeye devam edecektir.
Tek hit kaynağı olması bir Göle sadece bir nehirden su akmasıdır ki o nehir kuruduğunda göl de fazla dayanamayacaktır. Bu nedenle farklı kaynaklarda gelişmeyi sürdürmeli ve sistemi olabildiğince "sıralama sonuçlarından gelecek hitten" uzaklaştırmalıyız.
Google asla adil davranmadı bundan sonra da adalete döneceğini hiç zannetmiyorum.