1) ceza almış siteyi domain parkingde bir süre 3-5 ay dinlendirip yeniden yayınlamak hala etkili bir yöntem midir ?
2) içerik girildiğinde hit kaybedip bir kaç gün içerik girilmediğinde ortalama hitini yakalayan site ne tür bir ceza almıştır bu durum nasıl düzeltilebilir
3) youtube videolar için sıralama nasıl yapılmaktadır
Ceza almış siteyi parka çekmek işe yarar mı?
1. Siteler ceza aldığında yani info uçtuğunda geri gelip gelmeyeceğini hiç kimse tam olarak bilemez. Daha önce de defalarca belirttiğim gibi domain eğer gözden çıkartılabilecekse başka bir domainle yola devam etmekte büyük fayda vardır.
Domain gözden çıkartmak derken hakkaten domain olarak para eden bir domainden söz ediyorum. Yoksa "Bu site 2 sene önce 40k tekil yapıyordu, geri düzelirse gene yapar" düşüncesi çok yanlıştır. Domain jenerikse ben önce whois bilgilerini değiştir, hostingi taşır, domaine sıfırdan bir tema ile içerik sıfırdan bir içerik atar ve beklemeye başlarım. Parka çekmeyi denemedim ama bu yöntem daha mantıklıdır.
2.Siteye sadece ÖZGÜN içerik girildiği için hit kaybı yaşanmasının teorik olarak açıklanabilir bir tarafı yoktur. Büyük olasılıkla dalgalanma döneminde sitenin hitleri gidip gelirken tesadüf etmiş olabilir.
Diğer yandan siteye girilen içerik kopya ise spam içerikler öncelikli taze içerik olarak görülüp sıralamaya sokulmaya çalışılır ama kopya oldukları için sıralamaya da girmezler bu durumda eski içeriklerin değerlerini düşürebilirler.
Kopya içerik ile site güncellemektense siteyi hiç güncellememek daha akıllıca bir iştir.
3. Youtube'un başlı başına kendine özel bir sıralama algoritması vardır ve Google'dan hem çok bağımsız hem de çok farklıdır. Örnek olarak bir şarkıyı normal bir kullanıcı eklemiş ve 2 sene boyunca 1.sırada kalmış ancak daha sonrasında şarkıyı şarkıcının resmi hesabı ekler eklemez 1.sıraya gelmiştir. Bunu nasıl ayırt ettiği hayret edilecek bir konudur.
Bir diğer örnek senelerce "hasta" diye bir aramada hep hastalıklar, hastaneler, haber sitelerinin hasta videoları çıkarken Hande Yener "Hasta" diye çok jenerik bir şarkı yaptığında anında 1.sırada listelenmeye başlanmıştır.
Konu ile ilgili tam donanımlı bir bilgiye sahip olmamakla birlikte YouTube özgünlük kadar video sahipliği ve videonun YouTube içerisindeki popülerliği vb birçok detaylı konuya göre bir sıralama yapıyor.
Bu konu hakkında bildiğimiz tek şey YouTUBE üzerindeki sıralama yöntemleri hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığımız ve bunun apayrı bir uzmanlık alanı olması gerektiği.
Çok ilginç bir örnek vereceğim, bugün SEO yaparak asla ulaşamayacağın görüntülenme ve tabi reklam tıklama ücretlerine çok basit youTube videoları ile ulaşmak mümkündür.
Yok böyle bir izlenme sayısı
seo için aleksamı daha önemli pagerankmı ?
soru 2 5milyon aranma hacimli bi kelimede ilk sayfada çıkmakmı daha faydalı olur
yoksa 100k aranma hacimli 10 kelimede ilk sayfada çıkmakmı ? daha yaralı olur hangi kelimeleri kasmamız daha faydalı olur
Alexa diye bir şeye inanmıyorum ama Alex de Souza kesin var!
Alexa denen bir site var bu site diyor ki bizim kendi toolbarımızı kullananlar arasında yapmış olduğumuz ölçüme göre aha da siteleri şu şekilde sıralamaktayız. Bu kısaca gidip Adana'da "Et mi seversiniz sebze mi?" diye sormak gibi abes bir konudur. Ölçüm çok yanlış çıkar. Bu nedenle Alexa'nın sizin Google sıralamalarınıza etki etmesi
kesinlikle mümkün değildir. Bakarsan şu an
r10.net Türkiye'nin en iyi 13. sitesi. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Yani tamam r10 webmaster camiası için çok önemli bir yere sahip ama yine de bu biraz fazla

Demem o ki Alexa yalan dolan bir veridir eğlenceliktir.
PageRank ise sıralamaları belirlerken değil sizin link verdiğiniz sitelerin hangi sıralarda olacağını belirlerken kullanılır. Kısaca sizin kendi sitenizin pagerankının yüksek olması sizin sıralama sonuçlarınızı HİÇ ETKİLEMEZ.
Çok büyük rekabetçi kelimelerde çok fazla PR0 domain vardır. Bakıp kendiniz görebilirsiniz.
PageRank değerini sadece sitelerimize link alırken kullanıyoruz ve gerçekten yüksek PageRank üzerinden gelen link sizi çok çabuk sıralamaya sokar.
2. Soruya gelirsek aramada nerede çıktığınız alacağınız hiti çok etkiler. Eğer 2.5 milyon arama hacimli bir kelime ilk 5 sıra içinde olamıyorsanız ( ki orada acayip bir rekabet vardır kolay kolay çıkamazsınız ) ilk sayfada bulunmanın pek bir faydası olmayabilir. Kısaca bu tarz rekabetçi kelimelerde hemen hemen hiç kimse 8. sıradaki siteye bakmadığı için yukarıda listelenen sonuçlardan seçer ve siteye giderler.
Hal böyle olduğunda aranma hacmi daha düşük kelimelere odaklanarak o kelimelerde ilk sıraları zorlamak daha büyük fayda sağlayacaktır.
Diğer yandan 2.5 milyon aramalı kelimede ilk sayfada olmak sadece hit değil aynı zamanda prestij de sağlayacaktır. Bunu da göz ardı etmemek lazım.
Örnek: Oyun kelimesinde ilk sayfada satılık site
Savaş Oyunları kelimesinde ilk 3 sırada satılık site
Arada devasa fiyat farkı oluşur.
Öncelikle sunduğunuz hizmetden dolayı size teşekkür ederim.
Benim 4-5k hiti olan film sitem "Doğal olmayan gelen bağlantılar" uyarısı aldı.
Siteyi satın alalı 1 ay olmamıştı ve web master tools'da bulunan sitelere ben çalışma yapmadım.
Önce bağlatıların hepsini reddettim. Sonra google'a yeniden değerlendirmede bulundum. Mesajda siteyi yeni aldığımı belirtip domain taşıma formunu gönderdim ve bağlantıları reddettiğimi söyledim.
1-) Bu yaptıklarım doğru mu ? Eksik şeyler var mı ? Farklı neler yapılabilir ?
2-) Sitenin hiti şuan 400 ve gittikçe de geriliyor. Tekrar eski hitleri görebilir miyim?
3-) Genel olarak tavsiyeleriniz nelerdir ?
Site Adresi
Teşekkür ederim...
Doğal olmayan gelen bağlantılar
Öncelikle şunu tekrar tekrar belirtmekte fayda var.
Google'ın ne sıralama ne de hit hafızası vardır. Yani bu şu demektir geçen ay günde 4-5k hit alan site bugün 400 tekile düştüyse herhangi bir işlem yaparak bunu direk eski haline getirmek
mümkün değildir.
Burada süreç baştan başlamaktadır. Yani site sanki bugün 400 tekile sahip bir site ve siz bunun 4-5k olmasını istiyorsunuz ve bu yönde SEO çalışması yapmaya başlamalısınız.
Çok üzgünüm ama link silerek/reddederek hiçbir site eski seviyelerine geri dönmez. En baştan tekrar düzgün bir SEO çalışması planlamalı, ihtiyaç duyduklarınızı net olarak belirlemek için de mutlaka ama mutlaka bir SEO Danışmanından profesyonel yardım almalısınız.
Rahmi hocam sizi yakalamışken bir soruda ben sorayım.
Son penguen 2,1 güncellemesinden sonra siteler ve sıralamalar yerinden oynadı %70 lere kadar hit kaybı yaşandı siteler geri eski haline gelecek mi? Sizce yoksa 301 yolu gözüküyor mu?
301 Düşen Siteyi Düzeltir mi?
301 yöntemi düşen siteyi
düzeltmez çünkü amacı bu değildir. Asıl amacı domain değiştiğini Google'a bildirmektir. Yeni bir domaine eski domainin özellikleri aynen olduğu gibi çevrildiği için herhangi bir güncellemede düşmüş olan domain 301 yapılarak daha önceki sıralarını geri kazanmaz.
Hit %70 düştüyse o sitede ciddi bir altyapı sorunu vardır ve bana kalırsa 301 değil ama sıfırdan yeni bir domainle yola devam etmek çok daha akıllıca olabilir.
Tr site için yabancı sitelerden link almanın yararı zararı nedir?
Yabancı Sitelerden Gelen Backlink
Backlinkler sınıflandırılırken sitenin dili de önemli bir kriterdir. Eğer sitenize gelen linklerin büyük oranı yabancı dildeki sitelerden geliyorsa siteniz "Çeviri" cezasına düşebilir. Ama çok yoğun Türkçe backlink kaynağınız varsa bir miktar yabancı backlink zarar vermeyecektir. (Genelde Türkçe adam gibi PR değeri olan site bulamadığımız zaman yabancı kaynaklardan satın alma yolunu tercih ederiz)
Bir soruda ben sormak istiyorum hocam. Alt sayfaları imleme dışında nasıl linklememiz lazım ? Birde link kalitesini(sitemize katkısını) ölçmek için hangi kriteleri aramamız lazım. Trustrank,Pagerank gibi değerlerden, yada ölçebileceğimiz bir araç var mıdır. Şimdiden teşekkür ederim cevap için
Alt sayfalar nasıl indexe sokulur?
Alt sayfaların index almaması çok ciddi bir sorundur ve eskiden imleme sistemi bu konuda oldukça başarılıydı. Şu an pek bir faydasını göremediğimizi belirtmek isterim.
Ben alt sayfaların indexlenmesini RSS Backlink ve az sayıda da olsa tanıtım yazısı vasıtasıyla sağlıyorum.
Link kalitesini tam olarak ölçecek bir hazır araç bulunmuyor. Bunu daha çok tebrübeye dayanarak tespit edebiliyoruz. Bu noktada sizlere önerim sizden önce link almış sitelerin aldıkları sıralamaları takip etmeniz olacaktır. En doğru ipuçlarına bu şekilde ulaşabilirsiniz.
Bununla birlikte elbette PageRank ve mevcut indexli sayfa sayısı ile birlikte sitenin güncelliği de büyük bir önem taşır. Site ne kadar güncelse botlar o kadar sık uğrayacak ve botlar ne kadar sık linkinizi görürse o kadar çabuk sıralamalarda sitenizi yükseltecektir.
Merhaba, knuyu yeni gördüm çoğu yorumu okudum son derece profesyonelde güzel cevaplar ile birlikte... tabi benimde kendi sitemle ilgili sorularım olacak bir kaç tane zamanınızı çalmazsam cevap isteyeceğim tabi (:
film maskop.com boşluksuz bir şekilde sitesinin sahibiyim, herhangi bir seo çalışmam olmadı, script wordpress değil (vbulletinden editleyerek bu hale getirdim), sebebi ise tamamen özgün olsun istiyorum her zaman herşeyi bu şekilde yaparım, diğerlerinden farklı olmalı diye düşünüyorum altyapı olarak görsel olarak,
her gün 2 tane özgün açıklamalı film giriyorum siteye, backlink çalışması vs yaptırmıyorum fakat 1 yıl 4 ay oldu neredeyse ve hitim sürekli olarak 200 250 civarında oldu, indexim ise 2000 civarında geziyor şuanda,
özgün içerik demekki yeterli olmuyor. yani google hem onu kandırmamamızı istiyor hemde özgün olan şeye hak ettiği değeri veremiyor. öyle bir algoritmaya sahip değil demekki. bende elbette wordpress seo tema ile eklentileri kurup en azından backlink çalışmaları ile 10k tekil hite ulaşmayı ve google da yükseltmeyi bilirdim, farklılık yaratalım diye böyle bir yola girdik ve bu alanda sürekli bitik seviyelerdeyiz,
sizce bu durumda olmasının ana sebebi nedir ?
backlink çalışması yaptırmalımıyım ve faydası olur mu?
bu sorulara cevap alabilirsem sizden çok sevinirim. şimdiden teşekkürler (:
Özgün İçerik yeter mi?
Bu konuda çok uzun süreler tartıştık, konuştuk ettik fakat hala piyasa çok önemli bir detayı atlamayı sürdürüyor.
Google "Özgün içerik önemlidir" derken "Özgün içerik tek başına yeterlidir" demiyor.
Backlink demek sizden önce başka insanların ziyaret edip vakit geçirdiği ve "beğendiği" ya da "referans göstermek amacıyla" önerdiği site demektir.
Bir site ne kadar fazla site tarafından öneriliyorsa o kadar değer kazanarak üst sıralarda yer almaktadır.
Google bir insan değildir siteleri bir insan gibi değerlendiremez ve bu nedenle daha önce değerlendirmiş olan insanların çoğunluğu tarafından önerilen sitelerin diğerlerinden daha iyi olduğuna karar veren bir algoritmaya sahiptir.
Elbette SEO dediğimiz tüm iş burada bu açığın kullanılması yöntemine dayanmaktadır. Film gibi herkesin içinde bulunduğu kadar kalabalık bir sektörde sadece özgün içerik yazarak sıralama kaydetmek imkansızdır. Ama şunu çok net olarak görebilirsiniz. Aranması çok düşük olan popülaritesi olmayan bir film hakkında full özgün bir içerik girdiğinizde çok kısa süre sonra üst sıralarda listelendiğine şahit olacaksınız.
Sizi alt sıralara gönderen sizin özgün içerik sahibi olmanız değil diğer rakiplerin çok daha fazla tavsiye ediliyor olmalarıdır.
Kısacası eğer rekabet yoksa özgün içerikle zirveye çıkmanız mümkündür rekabet varsa rekabetin şartlarına ayak uydurmak zorundasınız.
Düzenli sayılabilecek periyotlarla içerik girdiğim ve de tamamını kendim, baştan savma değil de özenerek yazarak sürdürdüğüm siteyi; sosyal medyayı da etkin şekilde kullanarak destek sağlıyorum. Pinterest, Google +, Facebook, Twitter, Friendfeed ve diğer bazı sosyal medya araçları ve iki kaliteli imleme sitesi de dâhil olmak üzere faydalı olabilmesi için elimden geleni yapıyorum. Tanıtım yazısını da normal ölçütlerde alıyorum. Birçok araması düşük hacimli kelimede ilk sayfada da yer alıyor ancak benim sorunum ne yaptıysam hızlı index alamamam, Google Wm Toolsa ekleyerek çözebiliyorum bunu da ancak. Başka neler yapabilirim, istediğim hiti de alamıyorum bu sebepten olsa gerek.
Düşük index süresi
Aslında sorunuzun cevabını bir üst cevapta detayları ile verdim sizin de işinize yarayacaktır. Burada sadece şunu eklemekte fayda var. Index süresinin kısalması için sitenize bot göndermeniz gerekir bunu da ancak çok yüksek PageRank değeri olan ve çok aktif sitelerden doğrudan backlink alarak yapabilirsiniz. Botlar yüksek PageRank değerli sayfaları çok çok daha sık ziyaret etmektedir.
Bu durumda yapılması gereken yüksek PR değerine sahip bir haber sitesinden backlink almak olacaktır. Index hızınız gözle görülür derecede artar.
Rekabetçi olmayan kelimelerde çıkmanın bir faydası yoktur. Zaten o kelimelerde fayda olsa orada rekabet de kendiliğinden gelişirdi ve şu an çıktığınız yerlerde çıkmanız mümkün olmazdı.
Demek ki ciddi bir SEO altyapısı olmadan rekabetçi kelimelerde yüksek sıralamalar alarak hit arttırmak mümkün değilmiş.
son güncellemede benmi yalnış görmüştüm ama seo kelimesinde bir sürü seo kelimesi barındıran gen.tr vardı çoğu hacklink ve hacklinkcilerin siteleri :d uçmuş
Hacklink kullanan siteler zarar görür mü?
Son güncellemede sadece SEO kelimesinde değil aynı zamanda birçok ciddi rekabetçi kelimede çok güçlü olduğu düşünülen bir sürü site sıralamadan kayboldu. Bunun nedeni tek kelimeye odaklı SEO çalışmalarının artık devrinin kapanmasıdır.
Kısaca rekabet dolayısıyla sadece SEO kelimesine kasan insanlar ana sayfaya bu kadar fazla anchor üzerinden link verdikleri için kayboldular.
Hacklink kullandıkları için değil linkleri eski sisteme göre vermiş oldukları için sıralamadan çıkartıldılar.
Hacklink sadece kaldırıldığı zaman zarar verir sitelere: yerinde durmayı sürdüren hacklink zarar vermez.
Hocam şunu soracağım;
Örneğin; Araba modelleri kelimesi ile ligili r10 da bir çalışma yaptırdık ve gördük ki ilk 3 te olan site birden bilmem kaç sayfa geriledi.. Sanırım bu filtre durumu.
Yani biz durumu öyle anlayıp hemen o çalışmadan gelen linklerin hepsini site yöneticisi araçlarından reddettik.
Şimdi söz konusu sitenin ''araba modelleri'' kelimesinde eski yerine dönmesi mümkün müdür ?
Mümkünse nasıl bir çalışma yapmak gerekmektedir ?
Son bir not: Araba modelleri kelimesi ana sayfaya verilmekte idi.
SEO Çalışmasından sonra gerileyen site geri döner mi?
SEO çalışması olarak ne uygulandığına bağlı olmakla beraber site ani bir spam saldırısı ile karşı karşıya kaldığında gözaltı sürecine alınır. Bu durumda linkleri reddetmek çözüm sağlayabilir ama en iyi çözüm mevcut çalışmanın sildirilmesi olacaktır.
Dikkat: SEO çalışması öncesi olduğunuz konuma geri dönme olasılığınız yine de düşüktür çünkü domain trust zedelenmiş durumdadır ve linkler temizlense bile eski güvenirliliği kaybettiniz. Eski sıralamaları almanız için aylarca düzenli içerik girip site ile ilgilenmeniz gerekebilir.
hacklink alan site olduğu yerde duruyor bizim site geriledi.
bunun sebebi ne olabilir. birde linkleri temizlemen sitenin dahada gerilemesine yol açarmı acaba ?
Hacklink alan nasıl duruyor?
Üstte bir cevapta değindiğim gibi hacklink dediğimiz kavramın google gözünde "bu bir hacklinktir" diye bir algılaması bulunmuyor. Hacklink genellikle pr değeri çok yüksek sitelerden "İZİNSİZ" alınan linklerdir. Fakat Google mahkeme değildir: bir link ordan satın mı alındı, o site hacklendi de mi eklendi vb sorularla ilgilenmez. Bu nedenle hacklink durduğu müddetçe site için zarar değil fayda sağlar.
Hacklink olayına 2 sebeple çok ama çok karşıyız.
1. Sebep elbette ki bunun yasal ve etik olmamasıdır. (Google'da yükseltmez değil ama yasal değildir.)
2. Sebep yasal olmayan yollarla elde edilen bu backlink er ya da geç site yöneticileri tarafından fark edilip silindiğinde ve sitenin açıkları da kapatıldığında site tepetaklak düşer.
Yasal olarak satın aldığımız linkleri süreleri bittiğinde uzatmazsak nasıl site tepetaklak düşüyorsa burada da aynı durum oluşur ve bu büyük bir risktir.
Kısacası hacklink alan adamın yerli yerinde durması çok güçlü backlinklere sahip sitelerin kolay kolay devrilmeyeceği ve fakat o backlinkler kaldırıldığı anda tamamen kolonların yıkılıp binanın çökeceği anlamına gelmektedir.
Ha,evet! Google bu güncellemede de "hacklink" ayırdına varıp bunları temizlemedi gel gelelim yasal yollarla çalışma yapan sitelerin canına okudu. Haklısınız. Kısa süre içerisinde de bunu yapacak gibi durmuyor açıkçası. Çünkü işine gelmiyor. Bunu değiştirirse kendi canı çok fazla yanacak.