English adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öğretim görevlisi sıkıntısı yoksa öğrencileri gruplara ayırıyorlar.Artış olması her zaman kalitenin düştüğünü göstermez.Ankara hukukun kontenjanına bir bakın bakalım kaçmış
İyi de hocam siz kendiniz söylüyorsunuz; "Öğretim görevlisi sıkıntısı yoksa öğrencileri gruplara ayırıyorlar." diye.
O halde Ankara Hukuk'ta da dediğiniz şekilde yapılıyor.
Şuanda okuduğum okulda birçok hocanın ağzından düşmeyen tek söz şu; Üst kurulda devamlı kontenjan arttırılıyor ama öğrencileri tıklım tıkış sınıflara sığdırmaya çalışmaktan başka bir şey yapıldığı yok... Sadece 'kontenjan arttırılıyor'.

Ayrıca Ankara hukukta 820 diye gördüm bir web sitede, aynı şekilde İstanbul'da da öyle... Yine benzeri bir örnekte gazi ve marmara var, 500 kişi alıyor. Bu gibi örnekler çok verilebilir.
Ama şunu unutmamalıyız ki, sizin de söylediğiniz gibi öğretim görevlisi sıkıntısı olmadığı sürece kontenjan arttırılmalıdır.