neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşte onu yaptırmadılar. Hatırlarsanız Amerika dan Marshall yardımı aldık ve o günden sonra da kendi ülkemizde ne zaman bir şey yapmaya çalışsak, önünü kestiler.

Kayseri'de böyle bir yer kuruldu. Hatta ikinci dünya savaşı sırasında Hollanda bizden 17 tane savaş uçağı sipariş etti. Ama, Amerika göndertmedi, daha sonra da hava ikmali kapattırdılar zaten.

Yani Türkiye çok şey yapacak ama izin vermiyorlar hocam.
Verecekler vericekler ülke iyi yolda ilerliyor. Ben gemi inşaa üzerine dizaynerlik yapıyorum. Askeri bir projede çalışıyoruz, kendi savaş gemimizi yapıyoruz, kendi sismik araştırma gemimizi yapıyoruz, kendi denizaltı kurtarma gemimizi yapıyoruz ve çok yakında kendi uçak gemimizi yapacağız inşallah.. Tabii ülkeye at gözlüğü ile bakan çok kişi bunlara inanmayabilir onlarıda Allah'a havale ediyoruz.. 2 yıl önce savunma sanayii fuarını gezmiştim, o zaman orda prototip olarak gördüklerim şu an yapılmış ve ihracına başlanacak neredeyse. En basitinden Atak helikopterini bir incelesinler. Kendi İHA mızı yaptık şimdi onu silahlandırarak uçurmak için çalışmalar devam ediyor çok kısa süredede bitecek. Kendi obüslerimizi yaptık ki süper aletler, peş peşe üç mermi atıyor ve mermileri farklı açılarda atıp aynı hedefi aynı zamanda vurabiliyor. Daha neler neler var ama dediğim gibi at gözlüğü takan arkadaşlar var maalesef ülkede...

Önemli olan bir şeyin olacağına inanmak gerisini mevlam zaten nasip edecektir inşallah...