Arkadaşlar sevgiler saygılar;
Domain, içerik, meta kısacası her şeyi ile İngilizce bir site kursak? Host lokasyonun hitap edeceği ülkeden mi seçilmesi daha uygun olur yoksa güvendiğimiz TR firmadan alabilir miyiz? Bununla ilgili tecrübesi olanlar mevcut mudur..
Arama motorlarından ziyade kullanıcılarımız için site yapıyoruz. Dolayısıyla sayfa geçişlerinin hızı, site hızı oldukça önemli malumunuz. İçeriği kaliteli İngilizce bir site sırf TR lokasyonunda olduğu için geri planda kalmaz diye düşünüyorum. Nadiren yurt dışı çıkışlarda yaşanan sorunları saymazsak pek bir sıkıntı da olmaz.
Ping süresi 12 msyi geçmeyen yerli sunucuları mı tercih edelim? Amerika değerlerinin 250 ila 500 ms. olduğu belirtilen kaynakları esas alıp buralardan uzak mı duralım.
Ya da hiç polemiğe girmeden Hostgator US ile başlayalım mı? Bir de asıl mühim mevzu arkadaşlar.. İngilizce sitedeki reklamara türk ip'lerinden tık sayısının fazla olmamasına da dikkat edilmeli deniyor - bunun için atılacak adımlar var mıdır..
Konuyu açmadan forumda aratıp İngilizce site makalelerini inceledim ancak tatmin edici yanıtlar bulamadım.. Rica etsem yardımcı olur musunuz.
Saygılar.