@madly0011 Üstadım, dediğim gibi yürür gider bu konuşma.Ortaya bişey koymuyorsunuz, koyan insanlara çemkiriyorsunuz. Burnumla ilgili yorumunuzu, bilginizle örterseniz rahatsız edici olmaz.

betabil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben tam olarak anlamadım ... yani kod unique string üretmiyormu?

function uniqerand($len = 7) {
    $word = array_merge(range('a', 'z'), range('A', 'Z'), range('0', '9'));
    shuffle($word);
    return substr(implode($word), 0, $len);
}

$i = 0;
while($i < 20){
    echo $i.' - ABC'.uniqerand().'<br />
    ';    
    $i++;
}
while döngüsü içinde denemede çıkan sonuç,

0 - ABCXhNQ0lu
1 - ABC0RSqdaL
2 - ABCkWfFTYI
3 - ABCMzDeoV5
4 - ABCAm0fiG6
5 - ABCi3oQJWE
6 - ABCNVt0CnT
7 - ABCilT8ar9
8 - ABCdY2FQys
9 - ABC0zBkFhD
10 - ABCyhoW4dw
11 - ABCymxMSHp
12 - ABCPbOL2sf
13 - ABCL4AVM6B
14 - ABCPcJ8v0s
15 - ABCmRJjEOZ
16 - ABCY6FRGhC
17 - ABCd0t8FRz
18 - ABCjCN7VAb
19 - ABCmA987Do
siz bu çıktının tahmin edilecenimi söylüyorsunuz?
Yanlış anlaşılma olmuş, çıktığının tahmin edileceğini değil "unique" olmasının tahmin edildiğini(öngörüldüğünü) yazdım.

Çok daha basit bi örnek vereyim 1 ila 10 arasında random bir sayı alıp bunu eşsiz kabul etmeniz ile 1-1000000 arasındaki bir sayıyı rasgele alıp eşsiz kabul etmeniz arasındaki tek fark olasılıktır. Tekrar eden bir sabitle üretilen hiçbir algoritma eşsiz sonuç üretmez.
Yani sizin orada kullandığınız suffle ın üretebileceği bir kombinasyon sınırı vardır mesela a-z 26 karakter 26!(faktoriyel)x27!x26x... diye gider ( detalı bilgi http://www.matematiktutkusu.com/tags...+form%FClleri/ )
yani belirli bir olasılıkda tekrar etme şansı vardır. (çoook küçük bir olasılık)

Benim bahsettğim sonuç çok uç noktalar, fakat şunu unutmamak lazım mesela "milyonda bir ihtimal" dediğiniz ihtimal günümüzde çok kolay tekrar edebilir bir ihtimal, benim it danışmanlığı yaptığım bir firma var, her yıl 10-12 milyar satır veri arşivliyor, şimdi milyonda bir hata yapan bir sistem binlerce hata yapar bu ölçeklerde.

Bunlar basit kullanımlarda sorun çıkartmasada, uzun vadeli kullanımlarda sorun çıkartabiliyor.Ve bu micro ölçekli bir bugı milyonlarca satır kod arasından ayıklamak ölüm.

PS : Umarım yanlış anlatmadım kendimi, yaptığınız yanlış demek istemedim,%100 doğru değil demek istedim.

Saygılar tekrardan.