Bugün en bilindik firmalar dünlerin aslında bilinmeyen firmasıydı. Herkesin süper market açma gücü başta olmuyabiliyor ama şunuda iddia ediyorum süper market açma gücünüz yoksada bu sektöre girmemenizi öneririm başlamak isteyenler için.
Ben cebimdeki son 130 tl parayla vds sunucu alarak işe başladım. 2 gün çalışıp 6 saat uydum buldum buluşturdum borç aldım herşeyimi yatırdım.Bugün küçük çaplı bir firma için hatrı sayılır bir rakamda yatırım yaptım ama bugün geri dönme imkanım olsa idi asla bu sektörde işletme sahibi olarak yer almazdım. Bir personel olup alanımda master yapardım maaşım belli çalışma saatim belli olurdu.
Bu sektörde özellikle r10 ve benzeri formlarda son kullanıcıya hitap etmek isteyen genç azimli kardeşlerime, yaşıtlarıma uyarım;
1) Cebinizde 1 yıllık sunucu parasını nakit koymadan bu işi düşünmeyin.
2) Bilginiz yoksa sakın ama sakın gördükçe öğrenirim demeyin biri bi laf eder kaldıramazsınız.
Ben başladığımda çok mu şey biliyordum hayır ama ozamanlarda hizmet aldığım bir x firmasına gittim dedim ki "ben bu işi yapmak istiyorum eğer bana bişeyleri öğreticeksen bu sektörde yer alıcam" ve sağolsun bişeylerin mantığını öğretti.Bunu neden yazdım şimdi hemen söyliyim adam r10 da aktif satış yapan hosting firması reseller hesabı silmesini ip değiştirmesini ssh a bile girmesini bilmiyor..! daha da acısı tüm bu isteklerin teknik destek kapsamında olduğunu sanıyor. Aktif satış yapıyor ve 10 liracılardan..
Bir firma patlıyorsa bilgisizlikten patlıyordur okadar diyorum.
sana sonuna kadar katılıyorum herşeyden önce bilgi sahibi olmak lazım bir insanın seviyesini ancak ve ancak bilgisi belli eder bakarsın karşıdaki kişi bilgi sahibi o zaman bu insan işinin ehli derler ...
ama benim param var ben işi hem yapar hem ögrenirim diyen kişiler de varsa yanlış düşünüyorlar hem patra kaybederler hemde itibar kaybederler
saygılarla