Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Merhabalar konu belki yalnış yere açılmış olabilir ama bir konuda bilgi almak için bu konuyu açıyorum.
Malum son yıllarda ülkemizde mbps birim fiyatlarının düşmesi üzerine verimerkezlerinde özel networkler ve reseller tarzında networkler hızla büyümeye başladı.Tabi bunların olması çok güzel çok fena olumlu şeyler ülkemiz ve bilişim sektörümüz için. Lakin diğer yandan şeytanla yarışır derecede zekaya sahip olan bazı insanlarımızın içlerindeki bazı dürtülerde uyanışa geçti.Bunların en başında DOS saldırıları geliyor.Özellikle tatil günlerinde tarafımıza yapılan saldırıların ilk olarak yurtdışından geldiğini sanıp gerekli önlemi aldıkdan sonra saldırıların durmaması üzerine ( bayramda da dahil - muhtemelen saldırı yapanların dini imanı Kitabı yok ) anladıkki saldırılar yurtiçinden gelmekte. Ve azcık daha irdelememizde saldırının TR'deki büyük bir datacenter içindeki reseller tarzı dedimiz networklerden yapılmasıdır... Şimdi artık soruma geçeyim yavaşca;
Bu reseller tarzı networklerin çıkışları, bu tür yapıların hizmetlerini verenler tarafından kontrol edilmiyormu yoksa biz networkü ağzına kadar kullanım izni verip dedicated sunucuyu veririz gerisine karışmayız ilemi hizmet veriliyor ?? Sonuçda tarafımıza gelen saldırı öyle 3-5mbps olsa hadi farkedilmicekde 517mbps nasıl olurda görünmez izlenmez, ne oluyor arkadaş ne yapıyorsun denmez hayret bişey demekten kendimi alıkoyamamakdan bugün hukuk mücadelemi başlatmış bulunuyorum umarım hayırlı sonuçlar çıkar bizler için...
Saygı ve sevgilerimle...kontrolsüz gücün güç olmadığını hatırlatarak bu konuya son veriyorum.