Arkadaştan kod'u satın aldım...
Öncelikle belirteyim, son derece saygıdan yoksun, müşteriye nasıl davranmasını gerektiğini bilmeyen birisidir. Daha önce kod' u alan kişiler olabilir fakat bana karşı olan davranış hiç hoşuma gitmedi !
Dün akşam (22 Ekim 2013) parayı cep havale ile yolladım.Parayı almakta acale etmeyen arkadaş, nedense parayı alır almaz bir acale sardı. Daha bana yollayacagı dosyayı bile teslim alamadan bi baktım Skype den gitmiş. Bizim iş ahlakımızda parayı alıp, hemen çıkıp gitme gibi bir durumumuz olmadı. Acaleniz varsa o zaman müsait zamanda halletmeniz gerekiyor. Neyse sorun değil yarın alırım dosyayı dedim ve PC' mi kapattım.
Bugün ise dosyamı aldım. Kurulum için benden FTP hesabı istedi.
Ben ise FTP hesabı veremeyeceğimi (nedenini açıklayarak) ama basit bir işlem ise kendimin halledebilceğimi söyledim. Kurulumu anlattı ve bende yaptım. İlk seferde başarıya ulaşmadı. Daha sonra "TeamViewer" isimli programı kurup, bağlanarak kısa sürede halletmesini rica ettim. Cevap olarak "Olmaz, ben kuramam, kurma mecburiyetim varmı?" gibisinden yine iş adabına uymayan bir tersleme ile cevap verdi.
Olabilir, her insanda ayrı davaranış vardır. Bende o zaman paramı geri iade edilmesini istedim.
Aldığım cevap "Malesef" oldu.
30 TL ne bana yarar ne size. Çalışmayan bir kod için aldığın 30 TL huzur bulacaksanız, buyrun afiyetle yiyin.
Şimdi eminim buraya gelip şunları yazılacaktır.
Ben daha önce birsürü kişiye sattım, onlarda sorun olmadı, onlar FTP verdi, demek sorun sizde, ben hırsız değilim gibisinden şeyler...
Sonuç: Hizmeti almadım, almadığım şey için 30 TL mi aldı ve geri iadesini yapmadı.
Kod' u alacak arkadaşları bir daha düşünmesini ve görevli Admin' in ilgilenmesini rica ediyorum.