Evet haber sitesi işi asla tek başına yapılabilecek bir iş değil. Örneğin biz önümüzdeki ay bu işin içine giriyoruz kısmetse asıl işimiz madencilik. Bu iş için gazetevatan ın sitesini yapan fatih gürcan dan danışmanlık almaya karar verdik. Burada herkes bir noktaya değinmiş asıl sorun da burada başlıyor. Galatasaray dan ayrılırken Rijkaard bir yorumda bulunmuştu. Türkiye de herşeyden biraz var ama hiçbirşeyden tam yok demişti. Aynen katılıyorum bu yoruma herkes burada tecrübesini paylaşmış ama gidip işi uzmanına danışan yok, gerçi bu durum toplumun geneline yansımış durumda kolu kırılan doktor yerine sınıkçıya gidiyor beli ağrıyan belini çektiriyor uzar gider...Ben uzmanından aldığım bilgiler doğrultusunda genel geçer bilgileri sizinle paylaşacağım.

- Haber scripti: Bir arkadaş demiş ki piyasadaki scriptler 10 K hit için yapılmış 200 K yı kaldırmaz. Be müslüman piyasadaki scriptler dediğin 100-1000TL arası scriptler. Zaten 200 K hit elde ediyorsan bir ton gelirin kazanacaksın bi zahmet gidip 5000 TL ver de canavar gibi bi script kodlatıver.
-İlk planda düzgün bir dc den vps alınması bence de mantıklı. Natro, sadecehosting veya ni.net.tr gibi.Sonra baktın ki işler yolunda gidiyor o zaman alırsın bi dedicated server bakarsın keyfine.
-ilk planda tek bir haber ajansıyla anlaş ki yarın havlu atacak olursan tek bir ajans ücretini batırmış olursun. Kaldı ki tek bir haber ajansından gelecek haberler seni idare edecektir.
-Haber editörü olayına gelince 2 gündüz 1 gece mantığını anlamadım ben. bence günü 24 saate bölün 8 er saat arayla bir editör koyun başına. Gündüz haber bombardımanı olacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz sizin. Editör sadece bot un çekeceği haberi editleyecek özgünleştirmeye çalışacak, tagları filan düzenliyecek, yorumları onaylayacak ya da reddedecek kalan zamanda da face de arkadaşlarıyla geyik yapacak.
-Çevrenizde bu işle alakalı sitenize destek verecek eş dostunuz yoksa zaten direk uzak durun bu işten. Misal benim arkadaşım Marmara uni İletişim Fak de hoca. ondan destek alacağım. Öğrencilerinden bir kaçına burs vererek onlardan özgün haberler temin edeceğim: Örnek => Şişli Belediyesi kaldırımları onarılıyor. Şak fotoğraf ve yazı... Her gün en az 10 tane bu tarz haber girilmesi de şart.
Şimdi asıl bomba geliyor Sosyal medya... Bu en önemli nokta. Sosyal medyadan sitenize ziyaretçi getirmezseniz kimse sitenize uğramaz can kardeşler. Yeni açılan bir haber sitesi istanbulun kenar mahallesine yeni bir restourant açmaya benziyor zor gelir müşteri reklamın kıyak olmazsa. Ve bu iş için sadece başlangıç olarak 20 bin TL, diğer aylar için de aylık kira, eleman, elektrik, su, yakıt, yeme-içme, stopaj ıvır zıvır vergi ssk... ve sosyal medya reklamları için toplamda her ay en az 7000-10000 arası giderin olacak.
Bunu göze almadan girecekseniz esnaf lokantası bile olamazsınız yok ben bu giderleri en az 1 sene sırtlarım ve siteyi iyi bir yere getiririm derseniz işte o zaman Bursa İskender olur çıkarsınız can kardeşler. Zaten 1 sene dayanıp siteyi sağlam bir yere getirebilenler için bu aylık kazanc bu giderlerin en az 5 katı olacaktır. Saygılar...
-