ahmetsadri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
10 k site 2 k ya düştü. beni en çok düşündüren şey ne oldu bizim seo culara. kimse gelip burda şu oldu bu oldu demiyor. evet bekliyoruz seo uzmanı arkadaşları !
Aslında ne olduğu çok bariz ortada..seocu falan olarak kendimi görmüyorum ama google webmaster videolarını takip ediyorum, forumlara takılıyorum, soru cevap sayfalarına google forumlarına bakıyorum..birçok kişiye üyeyim..warrior forum vs bu tür yerleri takip ederim..hiçbir güncellemeden etkilenmeyen siteleri görüyorum..wso ları okumaya çalışırım..hoşuma giden olursa satın alırım vs vs.. özellikle ingilizce sitelerde çok harika işler yapıyor adamlar..hayran kalıyorum..

peki türkçe siteler için sebep ne? iki şey var 1. si mükemmel olacaksın..özgün olacaksın..özgünlük sadece içerik değildir, bir logo bile siteye anlam katar..serp değerini yükselteceksin..serp değerin düşmeyecek..link vermekten korkmayacaksın, kelime odaklı çalışmayacaksın..uzun cümlelere çalışacaksın, otorite sitelere site içerisinde linkler vereceksin..konu ile alakalı gerçekten doyurucu bir içerik vereceksin..link almaktanda korkmayacaksın (programla birşeyler kasmak yada günde 100 foruma üye olmak vs gibi şeyler değil) gidip sitenle alakalı yerlerde yorumlar yapacak, face de paylaşacak, video lar oluşturacaksın..trafiği artıracaksın..sitenide bir yandan tanıtacaksın..sitenin üzerine çocuğun gibi düşeceksin..daha bir sürü şey sayabilirim bu konuda..

ikincisi ise her site açanın genel olarak para kazanma mantığı ile bir site açıyım şu kadar kazanırım 100 site açıyım daha fazla kazanırım mantıgı ile hareket etmesi..evet bir xxx site açabilirsin..bot kurarsın birşeyler belki yaparsın..siteleri açarken her bir konuda long term dediğimiz hedefleme yapmak gerekiyor..bunu yaparsan güzel işler çıkar..bağıra bağıra sitelerin hedef kelimeyi belli etmesi gibi sebeplerde yok değil..

en güzel öğrenme yöntemi güzel anahtar kelimelerde ingilizce siteleri izlemekten geçiyor..ne yapman gerektiğini anlayabiliyorsun bu şekilde

elbette kendi yöntemlerim düşüncelerim daha derin olabilir..bunu anlatmak benim açımdan sayfalar sürer..