Cümleten merhaba,
Lafı dolandırmadan direkt konuya gireyim.
Vitamin Eğitimi bilmeyen yoktur heralde. Türk Telekom'a ait olan bu sitede eğitim paketimiz satılmakta. Kullanıcı paketi satın alıyor, aldıktan sonra bizim sitemize yönlenerek paket videolarını izleyebiliyor. Şu an kullandığımız hostingde herhangi bir sıkıntımız yok. Videolar
Vimeo Plus hesabımızda yüklü.
Sorunumuz şu; ülkemizde her an ne olacağını bilemeyeceğimizden Vimeo'nun kapanma ihtimaline karşı, toplamda yaklaşık 20-30 GB arası videoyu bir yerde yedekleyip, o kötü ihtimal gerçekleştiğinde kendi veritabanımızdan çekip videoların kesintiye uğramadan çalışmasını sağlamak.
Böyle yapmamızdaki amaç da, Vitaminle imzalanan sözleşmede olası kesintileri 48 saat içerisinde giderme taahhütü vermemiz.
Şimdi hosting şirketi olan şahıslara soruma geleyim. Vimeo'da sorun olmadığı sürece bu alacağımız hosting,sunucu vs. hiçbir işimize yaramayacak ve hiçbir şekilde kullanılmayacak. Örnek veriyorum ben tarafınızdan reseller hosting satın aldım, bir domainime tanımlayıp bütün videolarımı o domainin hostuna attım. Site ve videolar hala kullanılmıyor. Fakat yarın Vimeo'da sorun oldu. Videoları kendi hostumdan çekip seyrettirmek zorunda kalacağım için hostun trafiği, bwsi yetersiz kaldı. Ben sizden, farkını ödeyeyim benim hostumu şu özellikteki sanal sunucuya taşıyın diye rica ettiğimde, bunu 48 saat içerisinde tamamlayıp videoları tekrar izlenebilir hale getirebilecek misiniz ?