Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Herkes güzelce fikirlerini söylemiş, bir arkadaş da Matt Cutts'dan örnek vermiş ve sitenin özgün içeriğe kıyasla kullanılabilirliğinden bahsetmiş. Matt kardeşiminiz çizdiği resmin Türkiye google ile uzaktan yakından alakası olmadığını düşünüyorum. Türkiye'de kendi kanıtlamış sitelerin bile üstünde aylardır durabilen iğrenç beş para etmez bloglar var.
Diğer bir arkadaşımızın dediği gibi Stackoverflow'un üstüne çıkmak nasıl yurtdışında imkansız ise, Türkiye'de ne yazık ki tam tersine imkanlı. Ben Google'un bu işi düzelteceğini umarak spam yapan siteleri de zamanında bildirim ama sallamadılar. Google sürekli panda , penguen, ot, mot updateler çıkarıyor ama Türk sitelerine etkisi gerçekten tartışmaya açık. Sosyal medyanın etkisi önemli diyolar, benim sitemden içerik çalan yeni açılmış blog benden yukarı çıkıyor ki kendi siteme ait bir sürü backlink var, sosyal paylaşım var, her şeyden öte sitenin bir otoritesi var.
Bu konuları sabaha kadar oturup tartışabiliriz ama bir yere varılır mı bilmiyorum. Tek bildiğim ve gördüğüm Google Türkiye'yi pek de sallamıyor.