buddy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
okudum.

Üzerinde dahili hd gpu mevcut ekran kartıma birşey olursa, sistem gene çalışır durumda olur demişsiniz. bu ne demek oluyor?

siz after effects , studio max, render programları kullanıyormsunuz?
i7 3770 için önereceginiz ekran kartı ve anakart var mı?
Arkadaşlar açıklamış ama bende açıklıyayım..İşlemcinin üzerinde gpu çekirdeği bulunmaktadır..Diyelim ekran kartınız herhangi bir zarar gördü, böylece sistem yatmaz hemen onboard kısmına monitörünüzü bağlayıp görüntü almaya devam edebilirsiniz..

Bu dahili hd gpular gayet performanslıdır asla sorun çıkarmazlar, mesela açın hd1080p film tık demezler Eski ve yeni bir çok oyunu düşük yada normal ayardada oynatır..Gerçi 4770k yeni çıkan haswell işlemci üzerinde intel hd 4500 gpu bulunmakta ve daha performanslı olduğu söylenir..

Hemen ekran kartı almak zorunda değilsin onboard seni götürecektir..Ben böyle 3 ay idare etmiştim sorunum olmamıştı

Alıcağınız kasalarda hava çıkışı ve içindeki psu gücüne dikkat edin derim...Aslında boş kasa alıp, psu kendinizin seçerseniz daha iyi olur..

Aşağıdaki psu tavsiye ederim kendim kullanıyorum +80 plus özelliği vardır..

http://www.vatanbilgisayar.com/xilen...spx?I_ID=39365

+80 plus ne demek ?

80+ bir verimlilik sertifikasıdır. Tüm yükler altında %80'in üzerinde verimlilik sağlayabilen güç kaynaklarına verilir. Bunun daha da verimli ürünler için 80+ Bronz, 80+ Gümüş ve 80+ Altın gibi versiyonları da bulunmaktadır. 80+ sertikalı ürünler bu onaya sahip olmayanlara göre aynı yük altında şebekeden daha az güç çeker ve sisteminize daha az ısı yayar.

Ayrıca sana bir kaç tavsiye vereyim..Alacağın ram en az 1600 Mhz olsun, CL Değerine dikkat et cl 9 en uygunudur...Ayrıca HDD yerine SSD Tavsiye ederim Takıldığın yerler olursa sor, her daim elimden geldiğince cevaplarım..