Google yine sallıyor..bakın ciddi derecede gözlemlediğim birşey söyleyeceğim size..ben güncellemenin geldiğini sitelerimde nerden anlıyorum çoğu ingilizce ve farklı lokasyonlarda bulunuyor siteler..
1. grup amerika >> güncelleme olmadan önce sitelerin hitleri artıyor ve güncelleme esnasında düşüyor..en hızlı olan etki burada..sonra stabil eski hitler yerine geliyor
2. grup fransa >> 1. grupdan ertesi gün hitlerde artış ve sonra keskin bir düşüş ve sonra stabil devam ediyor
3. grup almanya >> 2. grupla aynı gün içinde ama farklı saatte hitler düşüyor veya yükseliyor sonra ise stabil devam ediyor..
başka farklı lokasyonlarım olsaydı denerdim...mesela bir japonya yada çin ne zaman etkileniyor merak ediyorum..
kısaca hitler bir gün öncesinde artıyor ve sonra direk iniyorsa bilinki google güncellemeden önce şahlandırıp (ben buna sinyal yakalama diyorum) sonra ise balyozu indiriyor..
ve sürekli takip ettiğim günlük 2,3 kez ve full 10 sayfa baktıgım bazı ingilizce kelimelerde bu esnada zaman zaman değişim oluyor ama genel olanda stabil araya siteler giriyor çıkıyor..ama bu siteler bir süre sonra kayboluyor buda güncelleme esnasında oynamalar oluyor anlamı çıkartıyorum..inişler çıkışlar.. ama kalıcı değil..bazıları çok ciddi kalıcı oluyor o ayrı tabi..
güncellemeleri bu şekilde görmek ve bakmak gerektiğini düşünüyorum...google bir bakıma fare kapanı kurup siteleri içine çekiyor sonrada kıstırıp öldürüyor..gözlemlerim bu şekilde..